Ιχθείς με Χιούμορ

Όπως ανέφερα και πιο πριν, ο Ιχθείς είναι κι αυτός ένα διχασμένο ζώδιο, και γι΄ αυτό –όπως λέει και η κολλητή μου- δεν είναι τυχαίο που μιλάμε για 2 ψάρια και όχι ένα. Η διαφορά τους με τους διδύμους είναι πως αυτοί οι τύποι θα χαρακτηρίζοντας περισσότερο ως bipolar παρα ως split personality. Σε μη ακαδημαϊκούς όρους, οι ιχθύς είναι το ζώδιο που δε μπορεί ποτέ να αποφασίσει τι θέλει, ποιος είναι, που πάει, τι κάνει.

Οι γονείς που ανήκουν σ’ αυτό το ζώδιο είναι τύποι που θα βομβαρδίσουν τα παιδιά τους με ανασφάλειες και βαραίνουν το κεφάλι τους με γκρίνια. Πρόσεχε μη φας κάτι και πάθεις δηλητηρίαση, να ντυθείς καλά μη κρυώσεις, μην ξεχάσεις να κλειδώσεις και σε ληστέψουν, να οδηγείς προσεκτικά μη τρακάρεις, μήπως παίρνεις ναρκωτικά;;; ε;;;; χριστέ μου! Δεν απαντάει, το παιδί μου παίρνει ναρκωτικά!! Και φυσικά είναι αδιανόητα απρόβλεπτοι.

Οι μικρές και ασήμαντες κακοτυχίες της ζωής τους φαίνονται τεράστιες και απειλητικές. Για αυτούς, το οτι έστριψες στο λάθος στενό μοιάζει συντέλεια του κόσμου επειδή τώρα θα πρέπει να κάνετε ένα επιπλέον τετράγωνο. Εννοείται όμως πως όταν ξέρεις οτι θα τσαντιστούν με κάτι και πας προετοιμασμένος με τις άμυνες σου έτοιμες και ένα κάρο δικαιολογίες σε σκονάκι, θα σε συντρίψουν με το πόσο δε τους νοιάζει αυτό που τους λες. Και τελικά, θα φύγεις απογοητευμένος, με εκείνα τα αόρατα ερωτηματικά πάνω απο το κεφάλι σου και θα ψάξεις κάποιον άλλο να τσακωθείς για να βγάλεις τα νεύρα σου.

Ιχθείς με Χιούμορ

Ιχθείς με Χιούμορ

Άλλο παράλογο που έχουν τα ψάρια είναι οτι είναι ανίκανοι να πάρουν αποφάσεις μόνοι τους. Μη τους ρωτήσεις ποτέ που θέλουν να πάνε για φαγητό. Αν δεν τους επιβάλεις που θα πάτε, θα περάσετε όλο το βράδυ νηστικοί παίζοντας το παιχνίδι:

-όπου θες εσύ

– όχι όπου θες ΕΣΥ

– όχι, όχι δεν έχω πρόβλημα, εσύ όπου θες

Επίσης είναι ο χειρότερος τύπος για να κάνεις σχέδια. Δε θα βγάλεις άκρη. Αν πείτε να βρεθείτε 9 το βράδυ, θα έρθει στις 10. Ενδιάμεσα θα τον πάρεις τηλέφωνο να τον κράξεις κι εκείνος θα σου πει οτι είναι ήδη στο αμάξι, ενώ εσύ θα τον ακούς να τραβάει το καζανάκι της τουαλέτας. Αν πάλι του προτείνεις να βρεθείτε και βλέπετε τι θα κάνετε, θα σου βάλει τις φωνές γιατί δε μπορεί να είναι το πρόγραμμά του στο φλου και γιατί θέλει να ξέρει ακριβώς που θα πάτε και πότε για να είναι εντάξει απέναντι στον εαυτό του. Το επόμενο σαββατοκύριακο θα σου βάλει τις φωνές γιατί δε μπορεί να ακολουθεί προγράμματα και γιατί πιέζετε έτσι και προτιμάει να είναι της τελευταίας στιγμής.

By the way, είναι οι χειρότεροι ψεύτες. Ο ιχθύς δε θα σε κερατώσει γιατί πολύ απλά δεν θα μπορέσει ποτέ να το καλύψει. Θα προδοθεί και ούτε που θα το πάρει χαμπάρι. Είναι κουτοπόνηρος. Μόλις ανακαλύψεις την πουστίτσα του, την οποία σίγουρα έχει καρφώσει μόνος του, θα ενθουσιαστεί με το τρομερό μυαλό σου. Εκεί τον έχεις. Θα νομίζει μια ζωή οτι είσαι ο ένας μάγος τον ανακαλύψεων, ένας γκουρού της ψυχολογίας.

Το τελευταίο και χειρότερο πρόβλημά του είναι η αφόρητη γκρίνια. Είναι όλα άδικα και άσχημα και πάντα όλοι είναι σε καλύτερη μοίρα απο αυτόν. Τα προβλήματα του διαιρούνται σε 2 μέρη. Όσο είναι ακόμα μικρός, κάθε σεζόν νομίζει οτι θα πεθάνει απο έρωτα για κάποια γκόμενα, διαφορετική πάντα. Νομίζει πως ο κόσμος ξεκινάει και τελειώνει στο όνομά της. Στο facebook τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Ένα like απο το μέρος της σε κάποιο post του, θα τον προβληματίζει για τουλάχιστον μια βδομάδα, θα το βλέπει μέχρι και στον ύπνο του. Μεγαλώνοντας αυτά θα ξεχαστούν. Θα πάθει ψύχωση με τα λεφτά. Ποτέ τα λεφτά δε θα είναι αρκετά και θα γκρινιάζει συνεχώς όταν του τυχαίνει ένα απρόβλεπτο έξοδο. Επαναλαμβάνω, για τους ιχθύς το σαμιαμίδι είναι δεινόσαυρος και τα γατάκια τίγρης.

Αν έχει και ωροσκόπο καρκίνο, διέγραψε τον απο το κινητό σου και άλλαξε χώρα. Α, και να μη ξεχάσω, οι ιχθύς είναι αυτοί που είναι πιο πιθανό να είναι κρυφό-γκέι. Αν πάλι είναι γκέι, τότε είναι πιθανό να είναι κρυφο-straight

Ξέρεις οτι έχεις επιβιώσει όταν: Δεν βρίσκεσαι στο δικαστήριο κατηγορούμενος για τον φόνο του.

Αυτη τη στιγμή: Γκρινιάζεις απεγνωσμένα οτι τα χειρότερα πράγματα τα έχω γράψει για σένα.

 

Πηγή : Jay Aen Emm

Advertisements