Το στοιχείο : Γη

Σε αυτό το στοιχείο ανήκουν τα ζώδια του Ταύρου, της Παρθένου και του Αιγόκερου.

Τα βασικά χαρακτηριστικά των ατόμων που ανήκουν στο στοιχείο της Γης είναι η πρακτικότητα, η τετράγωνη λογική, η σταθερότητα του χαρακτήρα και η ισσοροπία. Οι σχέσεις τους και οι απόψεις τους είναι δεδομένες και πάγιες. Είναι προσγειώμενοι, τόσο που πολλές φορές χάνουν το αληθινό νόημα της ζωής, γιατί στερούνται τον αυθορμητισμό και το ρομαντισμό.

Το στοιχείο : Γη

Το στοιχείο : Γη

 

Ο πλανήτης μας, η Γη, υποστηρίζει ολόκληρη τη ζωή. Περπατάμε πάνω σε αυτή και είναι αυτή η οποία μας τρέφει.  Δεν προξενεί καθόλου έκπληξη που όσοι έχουν έμφαση πλανητών σε ζώδια της Γης είναι αξιόπιστοι και μπορείς να βασιστείς πάνω τους. Πρακτικοί, ρεαλιστές, και προσγειωμένοι, εκείνοι που δονούνται έντονα σε αυτό το στοιχείο νιώθουν συνήθως άνετα με τις υποχρεώσεις τις ζωής, με το να κερδίζουν τα προς το ζην. Ο γήινοςτύπος κατανοεί και δουλεύει σύμφωνα με τους κανόνες του υλικού κόσμου. Κατανοεί επίσης ό,τι έχει σχέση με τα χρήματα και τα υλικά αποκτήματα και έχει επίγνωση της σχέσης του (αλλά και των άλλων ) με αυτά.

Προτιμούν τις υλικές από τις πνευματικές αξίες και πάντα επιλέγουν βάση της ορθής σκέψης. Το συναίσθημα σε αυτά τα άτομα, έρχεται σε δεύτερη μοίρα και για κάποια από αυτά θεωρείται αδυναμία. Δεν εκδηλώνονται ποτέ ανοιχτά, είναι εσωστρεφή και οι σκέψεις τους είναι συνήθως κρυφές και μυστικές. Η ρουτίνα είναι στο καθημερινό πρόγραμμα και χωρίς αυτήν δεν έχουν ισσοροπία στη ζωή τους. Δε βγάινουν έξω από τα προγράμματα τους γιατί δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τις αλλαγές. Είναι εργασιομανή, οργανωμένοι, αξιόπιστοι, πρακτικοί, φιλότιμοι και σταθεροί.  Γενικότερα , είναι άτομα του καθήκοντος και των ευθυνών.  Η Γη αντιπροσωπεύει το χρήμα και τα υλικά αγαθά.

Η Γη ασχολείται με τον «αληθινό» κόσμο και, σε αντίθεση με τη Φωτιά, δεν παρασύρεται εύκολα από οράματα και μελλοντικές πιθανότητες. Καθένα από τα γήινα ζώδια εκτιμάει ό, τι είναι αληθινό και χειροπιαστό, ό, τι «υπάρχει»  και όχι ό, τι «μπορεί να γίνει». Ειδικότερα ο Ταύροςκαι ο Αιγόκερωςθέλουν να μετατρέψουν την ενέργεια τους σε κάποια απτή μορφή (μια εταιρία, απόκτησης ενός σπιτιού, δημιουργία οικογένειας) και ιδανικά κάτι που μπορούν να το αγγίξουν και να το μετρήσουν. Η Γηνιώθει οικεία με την ύλη, ενώ νιώθει αρκετά ανασφαλής χωρίς αυτή. Σε αντίθεσημε τη Φωτιά, η Γη έχει σαφέστατα πιο αντικειμενικό προσανατολισμό (κρίνει τα πάντα με βάση την αποτελεσματικότητα και την αντικειμενική αξία) και βιώνει τον κόσμο μέσα από τις πέντε αισθήσεις (αν δεν της αρέσει η μυρωδιά ή η γεύση κάποιου πράγματος, κανένας δεν μπορεί να την πείσει για το αντίθετο). Τα ίδια ισχύουν συνήθως και για την Παρθένο, αλλά εξαιτίας της μεταβλητή της ποιότητας και με τον Ερμή,σαν κυβερνήτη, εμφανίζει μια προσαρμοστικότητα πάνω στις συνθήκες που επικρατούν στη ζωή της κάθε στιγμή, που κατά περιόδους προτιμά να καταπιέζει πολλά από αυτά τα χαρακτηριστικά.

Τα Γήινα ζώδια έχουν την τάση να ασχολούνται με θέματα οικονομικής και υλικής ασφάλειας αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θέλουν οπωσδήποτε να γίνουν πλούσιοι. Τους αρκεί να έχουν αυτά που χρειάζονται και ίσως λίγα παραπάνω. Επίσης, συνήθως, πρόκειται για ανθρώπους που είναι ενστικτωδώς ήρεμοι και πράοι, με μεγάλες αντοχές και πρακτικές λύσεις στα προβλήματα.

Εάν το γήινοστοιχείο είναι υπερανεπτυγμένο στο χάρτη, το άτομο μπορεί να οδηγηθεί σε τέλμα από τις υλικές του ανησυχίες, και να είναι απρόθυμο να αφήσει το οτιδήποτε να απειλήσει την υλική του ασφάλεια. Θα αδυνατεί να πάρει ρίσκο, και ακόμα και αν κάνει αλλαγές ζωής, θα είναι επειδή είναι αναγκασμένος να τις κάνει. Λειτουργώντας αρνητικά, οι γήινοιτύποι μπορεί να γίνουν συμβατικοί, συντηρητικοί, και θύματα της ρουτίνας τους.  Επίσης, είναι πολύ πιθανό να έχουν έλλειψη ενθουσιασμού, ελπίδας, πίστης και αισιοδοξίας και όλα αυτά να έχουν ως αποτέλεσμα έναν άνθρωπο κυνικό ο οποίος έχει απογοητευτεί από τη ζωή.

 

 

Πηγή : dreamspblog

Advertisements