Το στοιχείο : Αέρας

Τα Ζώδια που ανήκουν στο στοιχείο του Αέρα είναι οι Δίδυμοι, ο Ζυγός και ο Υδροχόος.

Τα βασικά χαρακτηριστικά των ατόμων που ανήκουν στο στοιχείο αυτό είναι η μεγάλη ικανότητα πειθούς, η ευγλωττία και η οξύνοια. Τα άτομα αυτά διαθέτουν μια έμφυτη τάση να γοητεύουν τους άλλους και κυρίως το αντίθετο φύλο. Περιβάλλονται με ένα γοητευτικό πέπλο που υπονοεί πολλά και εκφράζονται λεκτικά με μια καταπληκτική ευχέρεια λόγου. Θεωρούνται όμως συναισθηματικά απόμακρα, ψυχρά, άπιαστα και απρόβλεπτα. Η ζωή και οι σχέσεις τους βιώνονται πρώτα από όλα στο πνεύμα και τη φαντασία τους και σε δεύτερη μοίρα στο πραγματικό επίπεδο. Έτσι ο έρωτας και η σωματική επαφή είναι για αυτά τα άτομα πρώτα φαντασίωση και μετά υλοποίηση, η οποία διαφέρει πολλές φορές διαφέρει από τη θεωρία και το όνειρο. Απαιτούν την ανεξαρτησία και την ελευθερία των κινήσεων τους και θεωρούν τον ατομικό τους χώρο, σαν το απαραίτητο στοιχείο ύπαρξης τους. Είναι ζωηροί και φλογεροί εραστές, ενώ αναζητούν την ποικιλία, την ανανέωση και τη συνεχή εκδήλωση του ενδιαφέροντος από το σύντροφο τους. Η φιλία και η επικοινωνία στο ίδιο μήκος κύματος είναι σημαντικά στοιχεία για τα άτομα αυτά.

Το στοιχείο : Αέρας

Το στοιχείο : Αέρας

Ο Αέρας δεν έχει σχήμα: κινείται ανελλιπώς και περιτριγυρίζει τα αντικείμενα. Έτσι, η βασική φύση των ζωδίων του αέρα να παραμένουν αεικίνητα και να εξετάζουν (περιτριγυρίζουν) τις καταστάσεις και τις σκέψεις των γύρω τους.

Για το ζώδια του αέρα η αλήθεια είναι αντικειμενική, βρίσκεται «εκεί έξω», είναι  δηλαδή δημιουργία του εξωτερικού κόσμου. Τα ζώδια αυτά είναι τα πιο πολιτισμένα, κοινωνικά, αποστασιοποιημένα, λογικά και θεωρούνται τα πιο «ανθρώπινα» από τα υπόλοιπα του ζωδιακού αφού ακόμα και τα σύμβολά τους αναπαριστούν ανθρώπινες (Οι Δίδυμοι και ο Υδροχόος) ή απρόσωπες μορφές ( Ζυγός, δηλαδή ζυγαριά).

Η έντονη ανάγκη των ανθρώπων με έμφαση στα αέρινα ζώδια είναι να επικοινωνούν και να νιώθουν συνδεδεμένοι με τον κόσμο, και γι’ αυτό το λόγο οι σχέσεις είναι πολύ σημαντικές για εκείνους. Αν και δεν είναι απαραίτητα θερμοί με τους άλλους και δεν εμπλέκονται σε βάθος στις σχέσεις τους, οι κλασσικοί αέρινοι τύποι έχουν ισχυρές κοινωνικές δεξιότητες. Κατανοούν το πάρε-δώσε και δεν αναστατώνονται ή παρεξηγούνται εύκολα.  Ένας έντονα αέρινος τύπος, μπορεί να ενδιαφέρεται για τον τρόπος σκέψης σου και να είναι ικανός να την κατανοεί, ακόμα και αν δεν συμφωνεί απόλυτα μαζί σου. Σαν ζώδια της κοινωνικής αλληλεπίδρασης, έχουν την ικανότητα να διαπραγματεύονται, να επικοινωνούν και να βλέπουν και τις δύο όψειςτου νομίσματος. Τα ζώδια του αέρα χαρακτηρίζονται γενικά από έχουν λεπτότητα, ευγένεια και δείχνουν σεβασμό για τα δικαιώματα των άλλων.

Ένα άλλο βασικό τους γνώρισμα είναι το γεγονός ότι έχουν την ικανότητα ανά πάσα στιγμή να υιοθετήσουν μια απρόσωπη στάση – έχουν το χάρισμα της προοπτικής και της αποστασιοποίησης από το συναίσθημα.  Με μια πρόταση, τα ζώδια του αέρα «ζουν μέσα στο κεφάλι τους» και δεν έχουν καλή επαφή με τον κόσμο των συναισθημάτων. Μάλιστα, αρκετά συχνά νιώθει ντροπή ή απέχθεια προς τον εαυτό τους όταν παρασύρονται συναισθηματικά, μιας και σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν έχουν τη δυνατότητα να ερμηνεύσουν με τη λογική τη στάση τους.

Εμφανίζονται συχνά σαν «ειδικοί» για θέματα σχέσεων, ορίζοντας τι πρέπει και τι δεν πρέπει να συμβαίνει σ’ αυτές. Μπορούν ακόμη να μιλήσουν για πολλές θεωρίες που αφορούν τα συναισθήματα, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο από την εγγενή τους ανάγκη να κατηγοριοποιούν και να εκλογικεύουν όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Δεν είναι ότι δεν έχουν αισθήματα, απλώς τα συναισθήματα τους λειτουργούν πιο αυτόνομα, έξω από τον έλεγχο του εγώ. Η αλήθεια είναι ότι τα συναισθήματα τους είναι ακατέργαστα, αυτόνομα και δυνατά διότι δεν έχουν δουλέψει αρκετά μαζί τους. Έτσι, όταν κάποιο συναίσθημα έρχεται στην επιφάνεια, το άτομο με έμφαση στα ζώδια του αέρα νιώθει συχνά κατακλυσμένο από αυτό και δεν ξέρει πως να το διαχειριστεί.

Ο Αέραςέχει την τάση να βλέπει τη ζωή με πρότυπα, ιδέες και κατηγοριοποιήσεις και να βάζει όλες τις εμπειρίες του μέσα σ’ αυτά τα ιδεολογικά πλαίσια. Το ζήτημα είναι ότι τα πράγματα στην πράξη πολλές φορές είναι τελείως διαφορετικά από ότι είναι στη θεωρία. Μία άλλη δυσκολία για εκείνους που έχουν έμφαση σε αέρινα ζώδια είναι ότι ενώ έχουν τεράστια ικανότητα να αξιολογούν καταστάσεις και να βλέπουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους, συνήθως καταλήγουν να παραλύουν από αυτή τη διαδικασία. Το γεγονός ότι γνωρίζουν τα πάντα για ένα θέμα, όλα τα θετικά του και τα αρνητικά του, και έχουν δει όλες τις πλευρές του, δεν τους βοηθάει να αποφασίσουν το τι θα κάνουν τελικά. Αυτό είναι και το μειονέκτημα της αντικειμενικότητας: όσες απόψεις κι αν πάρεις για ένα ζήτημα ή πρόβλημα, θα πρέπει τελικά μόνος/η σου να διαλέξεις ποια στάση σε εκφράζει. Κι αυτή είναι μια πράξη που πάντα εμπεριέχει ένα βαθμό υποκειμενικότητας..

 

 

Πηγή : dreamspblog

Advertisements