Το στοιχείο : Νερό

Τα ζώδια που ανήκουν στο στοιχείο του Νερού είναι : ο Καρκίνος, ο Σκορπιός και ο Ιχθείς.

Το βασικό χαρακτηριστικό των ατόμων αυτών είναι η μεγάλη συναισθηματική εξάρτηση. Τα άτομα αυτά είναι τα πιο πλούσια συναισθηματικά άτομα του ζωδιακού κύκλου, με μεγάλα αποθέματα αγάπης και τρυφερότητας, τα οποία και χαρίζουν απλόχερα σε αυτούς που επιλέγουν και αγαπούν. Τα αισθήματα τους είναι έντονα και σαρωτικά. Μπορούν να αναστατώσουν και να πλυμμηρίσουν τη ζωή τους και το είναι τους από το πάθος και τη φλόγα ενός έρωτα, να παραδοθούν, να απολαύσουν τον παράδεισο και να καούν στην κόλαση μιας αγάπης. Δίνονται και εξαρτώνται ολόψυχα αλλά απαιτούν την ίδια ανταπόδοση από το σύντροφο τους. Αναζητούν και χαρίζουν την παντοτινή αγάπη αλλά δεν ξεχνούν ποτέ την αχαριστία και την αδιαφορία. Είναι κυρίως άτομα εσωστρεφή, δεν εξωτερικεύονται εύκολα και πολλές φορές και οι ίδιοι εκπλήσσονται από την ένταση αυτών των συναισθημάτων τους. Θεωρούνται επίσης από τα πιο μυστηριώδη και ερωτικά του ζωδιακού κύκλου. Είναι άτομα φιλότιμα, φιλόδοξα και τυπικά στο καθήκον και τις υποχρεώσεις τους.

Το στοιχείο : Νερό

Το στοιχείο : Νερό

Τα ζώδια του νερού προσεγγίζουν την αλήθεια με υποκειμενικό τρόπο και τη συνδέουν με τον εσωτερικό συναισθηματικό κόσμο. Γι’ αυτό και τα ζώδια του νερού συμβολίζουν και ταυτίζονται με τη συναισθηματική διάσταση της ανθρώπινης ύπαρξης. Όμως ο κόσμος των συναισθημάτων είναι μυστηριώδης και σκοτεινός. Τα συναισθήματα είναι ενστικτώδη και υποκειμενικά. Ο καθένας τα βιώνει με μοναδικό τρόπο και δεν περιγράφονται λεκτικά.

Στη φύση, το στοιχείο του νερού μπορεί να πάρει πολλές μορφές: το γάργαρο ρυάκι, το ψιλόβροχο, μια στάσιμη λίμνη και η αγριεμένη θάλασσα είναι μερικές από αυτές. Αναμφίβολα, το νερό σαν υγρό λιπαίνει, καθαρίζει, διαλύονται πράγματα μέσα σε αυτό, και φυσικά χωρίς αυτό δεν θα υπήρχε ζωή. Το νερό δεν έχει μορφή από μόνο του και παίρνει το σχήμα και το χρώμα του δοχείου του. Άλλο ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι το νερό πηγαίνει πάντοτε στο χαμηλότερο σημείο.

Τα ζώδια του νερού είναι συνήθωςτα πιο εσωστρεφή και τα απασχολούν τα ζητήματα της συναισθηματικής ασφάλειας και του «ανήκειν». Για τον Καρκίνο, είναι η οικογένεια που του προσφέρει το αίσθημα του ανήκειν, για τον Σκορπιό είναι μια έντονη, πολύ στενή σχέση με έναν άλλο άνθρωπο, και για τους Ιχθείς δεν είναι τίποτα λιγότερο από το συναίσθημα της ενότητας με το Όλον, δηλαδή ένα πνευματικό ανήκειν. Τα ζώδια του νερού αντανακλούν τις ανάγκες, τους φόβους και τη στάση οποιουδήποτε βρίσκεται κοντά τους. Έχουν την τάση να είναι δεκτικά, ευαίσθητα, ευεπηρέαστα (ο Σκορπιός λιγότερο από τα άλλα δύο) και όπως ένα σφουγγάρι, απορροφούν ό,τι συμβαίνει γύρω τους. Αντιλαμβάνονται όλα τα συναισθήματα, ακόμα και τις λεπτές τους αποχρώσεις και δίνουν περισσότερη σημασία σε αυτά παρά στις λόγια που ακούνε από τους άλλους.

Τα ζώδια του νερού είναι συμπονετικά και είναι πρόθυμα να ακούσουν τα προβλήματα των άλλων χωρίς να κρίνουν (όπως είπαμε δεν έχουν μορφή και παίρνουν το σχήμα του δοχείου τους). Αυτό μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά αφού είναι πολύ πιθανό να κυριευτούν και να «βαρύνουν» από όλα αυτά τα συναισθήματα που έχουν μαζέψει. Με όλη αυτή την ευαισθησία που τους διακατέχει, δεν είναι απίθανο να νιώθουν ευάλωτοι και εκτεθειμένοι και γι’ αυτό η αυτοπροστασία παίζει επίσης κυρίαρχο ρόλο στη ζωή τους, όπως επίσης και η τάση τους για μυστικοπάθεια. Με όλα τα υδάτινα ζώδια, υπάρχει μια αίσθηση ότι αυτό που βλέπουμε, δεν είναι αυτό που ισχύει στην πραγματικότητα. Ότι δηλαδή έχουν κρυφές πτυχές που δεν αποκαλύπτουν εύκολα και ότι υποκρύπτουν πολλά κάτω από την γαλήνια επιφάνεια τους.

Λειτουργώντας θετικά, το στοιχείο του νερού εκδηλώνεται ως το πιο συμπονετικό από όλα τα στοιχεία, και επίσης εκείνο που ανταποκρίνεται πιο εύκολα στα προβλήματα και τις ανάγκες των άλλων. Αν κάποιος έχει έμφαση σ’ αυτό το στοιχείο, έχει την ικανότητα να αισθάνεται ακριβώς όπως αισθάνεσαι. Η δυσκολία έγκειται στο ότι οι υπερβολικά υδάτινοι τύποι δε μπορούν να διαχωρίσουν και δεν γνωρίζουν που τελειώνει ο Άλλος και που αρχίζει ο εαυτός τους, με αποτέλεσμα να προσδιορίζουν τον εαυτό τους με  βάση αυτά που συμβαίνουν γύρω τους. Επίσης, με υπεραναπτυγμένο το στοιχείο νερού, έχουμε ανθρώπους που προσκολλούνται και εξαρτώνται νοσηρά από τους γύρω τους. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις καταλήγουν να γίνονται παράλογοι και χειριστικοί.

 

 

Πηγή : dreamspblog


Advertisements