Το στοιχείο : Φωτιά

Τα ζώδια που ανήκουν στο στοιχείο της φωτιάς είναι ο Κριός, ο Λέων και ο Τοξότης.

Η φωτιά μας προσφέρει θερμότητα και φως και γι’ αυτό τα πύρινα ζώδια χαρακτηρίζονται από αισιοδοξία, ενθουσιασμό, και χαρά. Δεν το βάζουν κάτω εύκολα αφού έχουν ακλόνητη πίστη στον εαυτό τους, και κατά συνέπεια στην ίδια τη ζωή. Έτσι λοιπόν, συνήθως δε φοβούνται να πάρουν ρίσκα. Ο τρόπος που βλέπουν τη ζωή είναι υποκειμενικός. Μία προσωπική πεποίθηση που μπορεί να έχει κάποιος/α με έμφαση σε ζώδια της φωτιάς, είναι κάτι που βιώνει ως απολύτως αληθινό και γι’ αυτό το λόγο θα την υποστηρίξει με φανατισμό και θα αντισταθεί σε οποίον/α έχει αντίθετη άποψη ή επιχειρήσει να τον/την συμβουλέψει να επιδείξεις μετριοπάθεια.

Το στοιχείο : Φωτιά

Το στοιχείο : Φωτιά

Τα πύρινα ζώδια έχουν ανάγκη από ένα όραμα, ένα όνειρο ή στόχο για την ζωή τους, τον οποίο θα κυνηγήσουν με ένταση. Η φαντασία τους για το πως θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα, τους οδηγεί να επιθυμούν τη δημιουργία μιας προσωπικής πραγματικότητας υπερβολικής, φανταχτερής, συναρπαστικής, γεμάτη ενδεχόμενα και ευκαιρίες. Επίσης έχουν το χάρισμα να εμπνέουν τους άλλους: αυτά τα ζώδια, το καθένα με το δικό του τρόπο, μπορούν να κινητοποιήσουν τους γύρω τους σε δράση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κριόςεμπνέει και εμπνέεται με την ιδέα του σκοπού  ή με το να είναι ο πρωτοπόρος ή ο πολεμιστής. O Λέωνεμπνέει τους άλλους μέσω της προσφυγής στην τιμή, στην αφοσίωση ή στο ευγενές πνεύμα. Ενώ ο Τοξότηςμέσω της αναζήτησης για νόημα και την επιθυμία «να πάει πιο μακρυά», είτε σε φυσικό επίπεδο, συναισθηματικό ή πνευματικό. Έτσι, ο σκοπός της φωτιάς είναι να καθοδηγεί, να εμπνέει και να εμποτίζει τους άλλους με σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Τα πύρινα ζώδια έχουν μια ενστικτωδώς θετική στάση και έχουν την τάση να είναι εξωστρεφή, αυθόρμητα και γεμάτα ενέργεια.  Ακόμα και αν τα πράγματα δεν πάνε όπως ακριβώς θα ήθελαν, έχουν την δύναμη και την θέληση να σηκώσουν το κεφάλι και να συνεχίσουν την προσπάθεια. Αντιθέτως, αντιπαθούν κάθε είδος παθητικής κατάστασης και υποτιμούν τους ανθρώπους που δεν ενεργοποιούνται για να κυνηγήσουν τους στόχους τους.

Τα ζώδια αυτά έχουν ανάγκη από σωματική άσκηση, ταξίδια, περιπέτεια και ψυχαγωγία προκειμένου να επαναφέρουν την αισιοδοξία τους, την ενέργεια τους και την φαντασία τους στα επιθυμητά για αυτούς επίπεδα.  Ωστόσο, όταν υπάρχει έμφαση φωτιάς σε ένα χάρτη, το άτομο μπορεί να υποφέρει κατά καιρούς  από κατάρρευση, αφού καταπονεί τον εαυτό του με τα τόσα πολλά πράγματα που ασχολείται.

Το χάρισμα της φωτιάς είναι ο ιδεαλισμός και όχι ο ρεαλισμός – το κεφάλι τους είναι στραμμένο ψηλά, ενώ συνήθως τα πόδια τους δεν πατάνε γερά στη Γη. Τα ζώδια αυτά δεν περιορίζονται εύκολα από τους άλλους και δεν ενδιαφέρονται τόσο για έννοιες όπως η σταθερότητα και η δέσμευση. Η ηρεμία, η ισορροπία, η ευαισθησία, η εμπάθεια και η λεπτότητα είναι χαρακτηριστικά που δεν εκφράζονται εύκολα από κάποιον/α με έμφαση στα πύρινα ζώδια.

 

 

Πηγή : dreamspblog