Δίδυμοι : 22 Μαΐου – 21 Ιουνίου

Το σύμβολο του ζωδίου των Διδύμων είναι δύο Δίδυμα αδέλφια.

Ο κυρίαρχος πλανήτης των Διδύμων είναι ο Ερμής.

Το ζώδιο των Διδύμων ανήκει στο στοιχείο του Αέρα.

Βασικό χαρακτηριστικό τους είναι το ευμετάβλητο του χαρακτήρα και η αστάθεια.

Η αυθόρμητη τους αντίδραση είναι θετική και αισιόδοξη.

Το απέναντι και αντίθετο τους ζώδιο είναι ο Τοξότης.

Οι λέξεις κλειδιά είναι : Ευελιξία, αστάθεια.

Η φράση κλειδί είναι : Νομίζω ότι…/Σκέφτομαι…

Δίδυμοι : 22 Μαΐου - 21 Ιουνίου

Δίδυμοι : 22 Μαΐου – 21 Ιουνίου

Τα άτομα που έχουν γεννηθεί στο ζώδιο των Διδύμων έχουν προικισθεί από τον κυρίαρχο πλανήτη του ζωδίου τον Ερμή, με αχαλίνωτη φαντασία, ικανότητα επικοινωνίας, γρήγορη αντίληψη των πραγμάτων και καταστάσεων, καθώς και διορατική και λογική σκέψη. Τα άτομα αυτά είναι εσωστρεφή αλλά χαρούμενα. Η ζωή τους είναι γεμάτη ταχύτητα και αλλαγές. Είναι επίσης ιδιαίτερα ανυπόμονα άτομα. Μπορούν να κάνουν δύο πράγματα συγχρόνως, κι αυτό εξαιτίας της δυαδικής τους φύσης, που τους χαρίζει διπλές ικανότητες αλλά και μεγάλη ανησυχία.

Αγαπούν τα ταξίδια, το εμπόριο, την αδιάκοπη γνώση και διακατέχονται από μια συνεχή αναζήτηση τάσεων, λύσεων, ιδεών και πνευματικών κατευθύνσεων. Χαρακτηριστικό τους είναι ο συνεχής εμπλουτισμός της προσωπικότητας τους με νέα στοιχεία. Η αστάθεια και η ευελιξία σε όλες τους τις εκδηλώσεις και τους τομείς της ζωής τους είναι το βασικό τους στοιχείο. Το στοιχείο του Αέρα στο οποίο ανήκουν τους εμπλουτίζει με έναν ευμετάβλητο χαρακτήρα και  διάθεση ,σκέψη, διπλωματία , επιτυχείς ελιγμούς αλλά και  ένα απρόσιτο και άπιαστο ταπεραμέντο. Τα άτομα αυτά έχουν μονίμως φορτισμένο το πνεύμα τους με ερωτηματικά και αναζητήσεις καινούριων καταστάσεων και πραγμάτων. Έχουν το ταλέντο να αντιλαμβάνονται αμέσως τις διαστάσεις των προβλημάτων και να τα αναλύουν διεξοδικά. Υστερούν όμως στο να επιλύσουν την όποια δύσκολη κατάσταση, γιατί πολύ απλά μεταπηδούν και αφιερώνονται σε κάτι άλλο, μέχρι να κορεστεί και από εκεί η τάση τους για αέναη κίνηση και αλλαγή. Οι Δίδυμοι είναι άτομα φοβερά εύστροφα, κοινωνικά, με πολλές γνωριμίες και συναναστροφές και με ιδιαίτερες ικανότητες σε όλες τις μορφές της επικοινωνίας. Έχουν ταλέντο στη λεκτική έκφραση των συναισθημάτων τους και μια συναρπαστική ετυμολογία και ευγλωττία.

Είναι πολύ δύσκολο να προσπαθήσει κάποιος να πολεμήσει με λόγια ένα τέτοιο άτομο, γιατί δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί εύκολα στο κάλεσμα και την πρόκληση, όπως επίσης, δε θα μπορέσει να υπερισχύσει στα επιχειρήματα που έχει ένα Δίδυμος να αντιπαραθέσει.Οι Δίδυμοι λατρεύουν τις λογομαχίες και τις έξυπνες στιχομυθίες ειδικά όταν φέρνουν στον αντίπαλο αμηχανία Διαθέτουν μια πνευματική αφοπλιστική σβελτάδα στη σκέψη και στο λόγο τους.  Καλύτερα, αν κάποιος θέλει να αφοπλίσει κάποιον Δίδυμο, να μεταχειριστεί άλλα μέσα.  Ο Δίδυμος δεν έχει ποτέ την ίδια διάθεση για πολύ ώρα, πολύ καιρό, πολύ χρόνο. Είναι τόσο απότομες οι αλλαγές στον τρόπο που σκέφτεται και ενεργεί, που κανείς δε μπορεί να το προβλέψει με ακρίβεια. Αυτό ίσως είναι και το συναρπαστικότερο στοιχείο τους. Είναι απρόβλεπτοι! Έχουν την ικανότητα της γρήγορης προσαρμογής στο περιβάλλον τους όπως ο χαμαιλέων, τόσο που καμιά φορά δεν μπορείς να τους προσάψεις συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στη συμπεριφορά τους. Είναι όλοι και κανένας. Διαθέτουν στοιχεία πολλών ανθρώπων μαζί και κανενός. Ο Δίδυμος γενικά αισθάνεται πάντα νέος και φέρεται σαν νέος. Είναι δύσκολο πολλές φορές να προσδιορίσεις την ηλικία του! Απεχθάνεται τη ρουτίνα και τη μονοτονία, όμως λατρεύει τις αλλαγές, τα ταξίδια και τον κόσμο!

Το μυαλό είναι αυτό που κυβερνάει περισσότερο στη ζωή ενός Δίδυμου, παρά η καρδιά. Διαθέτουν τετράγωνη λογική, παρά συναισθήματα. Ο Δίδυμος, γνωρίζει ότι αλλάζει εύκολα γνώμη από μέρα σε μέρα, ακόμα και από στιγμή σε στιγμή. Γενικά, είναι κουτσομπόλης και του αρέσει όταν διηγείται μια ιστορία ή ένα περιστατικό να προσθέτει και δικά του σενάρια. Αυτό, βέβαια, δεν είναι ψέμα, αλλά φαντασία, κι ο Δίδυμος δεν υποψιάζεται καν ότι αυτό είναι λίγο ανεύθυνο. Καλό θα είναι να προσέχετε τι εμπιστεύεστε σε ένα Δίδυμο! Γενικότερα, οι Δίδυμοι έχουν την τάση να κρύβουν τα πραγματικά τους κίνητρα αλλά και αισθήματα. Είναι, βέβαια, οι καλύτεροι πωλητές όλων των ζωδίων και δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφύγει κανείς από τα λάγνα, σαγηνευτικά αλλά και παραπλανητικά τους λόγια. Πωλούν τα πάντα με φοβερή επιτυχία αλλά το μεγαλύτερο τους ταλέντο, είναι στο να πωλούν τον ίδιο τους τον εαυτό! Μπορούν να πουλήσουν οτιδήποτε! Η ικανότητα του Διδύμου, όμως να ξεγελάει τους άλλους μπορεί να τον οδηγήσει σε δρόμους και μονοπάτια δύσκολα. Αν νιώσει τον πειρασμό, μπορεί να οδηγηθεί στην ατιμία…Ευτυχώς η πλειοψηφία των Διδύμων είναι τίμιοι  και τα ψέμματα τους δεν κάνουν τόσο κακό.

Οι Δίδυμοι, γενικά, είναι περίεργοι και θέλουν να τα ξέρουν όλα! Είναι άτομα προοδευτικά και αντιπαθούν τον συντηρητισμό και την αναποφασιστικότητα. Είναι αρκετά ιδεαλιστές αλλά βλέπουν, συνήθως τα πράγματα επιφανειακά, αντίθετα με τον Τοξότη, που έχει βαθύτερες φιλοσοφικές ιδέες.Ένας Δίδυμος, θα μιλάει πολλές ώρες στο τηλέφωνο, με φίλους του. Φίλοι του, όμως ίσως όχι αληθινοί. Ο καλύτερος φίλος του Διδύμου είναι το δεύτερο εγώ του, οι υπόλοιποι άνθρωποι εξυπηρετούν απλά την ανάγκη του για επικοινωνία και αλλαγή, αφού δεν μπορούν να τον ακολουθήσουν στους ρυθμούς τους.

Οι Δίδυμοι αντιπαθούν τις δεσμεύσεις, την κάθε μορφή καταπίεσης και περιορισμού και εάν νιώσουν πως κάποιος προσπαθεί να τους στερήσει την ελευθερία τους θα κοιτάξουν πως θα μπορέσουν να φύγουν όσο πιο γρήγορα γίνεται για να γλιτώσουν. Νομίζουν πως κάθε παγιωμένη φυσιολογικά κατάσταση είναιφοβερή ευθύνη και πάντα φροντίζουν να απελευθερωθούν. Η τελική τους απάντηση στη δέσμευση είναι όχι. Το κακό που έχουν πολλές φορές είναι ότι δε μπορούν πολύ εύκολα να συγκεντρωθούν και να εστιάσουν την προσοχή τους σε ένα σκοπό και σε ένα έργο. Διασπώνται εύκολα και γρήγορα. Έχουν τόσα πολλά ενδιαφέροντα και αποκτούν ακόμα πιο γρήγορα και άλλα καινούρια που είναι πολύ δύσκολο να τους παρακολουθήσει και να τους ακολουθήσει κανείς! Πρέπει να προσέχουν, να μην σπαταλούν αδίκως την ενέργεια και τις δυνάμεις τους. Αν καταφέρετε και πιάσετε το ρυθμό τους και δεν τους καταπιέζετε, τόσο περισσότερο κοντά σας θα μείνουν!

Θυμηθείτε, ότι ο Ερμής, δίνει στα άτομα του ζωδίου αυτού επικοινωνία, πνευματικότητα, διανόηση,εξυπνάδα, φιλική διάθεση, προσαρμοστικότητα, αστάθεια αλλά και τον λόγο. Η άλλη πλευρά, όμως του Ερμή, τους κάνει επιπόλαιους και ανήσυχους. Μόνο το μυαλό θα τους βοηθήσει να ελέγξουν τη δυαδική τους φύση. Έχουν την τάση όταν αλλάζουν, να αλλάζουν προσωπικότητα. Είναι γενικά ανικανοποίητοι, ανήσυχοι, ένας πνευματικός εξερευνητής, που αναζητάει συνεχώς κάτι καινούριο, κάτι καλύτερο, μια καλύτερη ζωή, Εγκαταλείπει τη σιγουριά του παλιού, δοκιμασμένου για κάτι καινούριο, που ίσως τελικά είναι ένα άπιαστο όνειρο ή μια μια γοητευτική παράσταση. Είναι όμως πολύ ευχάριστοι, με καλή αίσθηση του χιούμορ και διπλωματικότητα. Καλό θα είναι, οι Δίδυμοι, να μην αφήσουν τις αρνητικές τους ιδιότητες να υπερισχύσουν και να δώσουν προσοχή στις θετικές τους πλευρές.

Οι Δίδυμοι, γενικά, πρέπει να προσέχουν να μην κουράζονται πολύ, σε σημεία εξάντλησης και υπερκόπωσης, γιατί έτσι κάνουν κακό στον εαυτό τους, χωρίς να το καταλαβαίνουν.

 

Advertisements