Κριός : 21 Μαρτίου – 20 Απριλίου

Το σύμβολο του Κριού είναι ένα άγριο κριάρι.

Ο κυρίαρχος πλανήτης του Κριού είναι ο Άρης.

Το ζώδιο του Κριού ανήκει στο στοιχείο της φωτιάς.

Το βασικό του χαρακτηριστικό είναι η τάση της κυριαρχίας.

Η Αυθόρμητη στάση του, είιναι η θετική θεώρηση της ζωής.

Θεμελιώδες στοιχείο του είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών.

Η λέξη κλειδί για τον Κριό είναι η λέξη : Κίνητρο.

Η φράση κλειδί για τον Κριό είναι : Εγώ είμαι.

Το απέναντι και το αντίθετο του ζώδιου του είναι ο Ζυγός.

Κριός : 21 Μαρτίου - 20 Απριλίου

Κριός : 21 Μαρτίου – 20 Απριλίου

Τα άτομα που γεννήθηκαν στο ζώδιο του Κριού αντλούν από τον Άρη, που είναι ο κυρίαρχος πλανήτης του την επιθυμία της μάχης, του ανταγωνισμού, την τάση της επιβολής αλλά και το φλογερό ερωτικό τους ταπεραμέντο. Οι περισσότεροι Κριοί ρίχνονται σε όλα με τα μούτρα. Πρέπει όμως να προσέχουν! Η ζωή δεν αφήνει πολλά περιθώρια για συνεχόμενα λάθη. Είναι πολύ μικρή και αξίζει να μετράμε λίγο περισσότερο τις καταστάσεις και τις συνέπειες των πράξεων μας. Το στοιχείο της Φωτιάς που τον διακατέχει, εμφυσά στον χαρακτήρα αυτόν ενθουσιασμό και εξωστρέφεια. Είναι άτομα παθιασμένα για τη ζωή και τον έρωτα. Η αναζήτηση της περιπέτειας είναι κάτι που το αποζητούν συχνά. Θέλουν πάντα να είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος και στο κέντρο της μάχης. Ένας ενθουσιώδης, δραστήριος και τρυφερός σύντροφος, είναι αυτό που πραγματικά τους χρειάζεται. Ένα από τα βασικό τους χαρακτηριστικό είναι η παρόρμηση και συνήθως δεν υπολογίζουν τις συνέπειες που μπορεί αυτή να έχει. Αυτό που επιθυμούν, πολλές φορές το θέλουν εδώ και τώρα.  Η ζωή για αυτούς μπορεί να αποδειχθεί είτε ένας υπέροχος χορός είτε ένα πεδίο μάχης. Η ανεξάντλητη δύναμη του χαρακτήρα που έχουν, τους επιτρέπει και τους υπαγορεύει μια από τις δυο αυτές τις επιλογές. Κι όμως είναι στο χέρι τους! Η κάθε αδυναμία, αναβολή ή αναποφασιστικότητα τους τρελαίνει και την αντιπαθούν.

Ο Κριός, σαν πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, αντιπροσωπεύει τη γέννηση, όπως και οι Ιχθείς αντιπροσωπεύουν το θάνατο και τη συνείδηση της ψυχής. Έτσι λοιπόν δικαιολογείται και η παρορμητικότητα του, αφού φέρεται όπως ακριβώς νιώθει εκείνη τη στιγμή, χωρίς να σκέφτεται και να υπολογίζει τις συνέπειες.Δεν υποχωρούν σχεδόν ποτέ! Παίρνουν φόρα και ορμάνε! Δεν σκέφτονται ούτε για μια στιγμή πως μπορεί να σπάσουν το κεφάλι τους ή να καταστρέψουν αυτό που έτυχε να βρίσκεται απέναντι τους. Δεν υπάρχει εμπόδιο ικανό να τους σταματήσει, εφόσον το ένστικτο τους δώσει εντολή να δράσουν. Εάν βέβαια σκοντάψουν , πράγμα που είναι πολύ πιθανό, απλά ξαναπαίρνουν φόρα και ξαναορμάνε! Στο τέλος φυσικά, έστω και αν αυτό επαναληφθεί πολλές φορές πετυχαίνουν το σκοπό τους. Πολλές φορές τους διακατέχει μεγάλο πείσμα και ξεροκεφαλιά.Ξέρουν να τα συνδυάζουν πολύ αρμονικά με το θάρρος και τη δύναμη του χαρακτήρα που τους διακρίνει. Προσοχή όμως! Από την άλλη πλευρά αυτή η εμμονή στις ιδέες τους και η χωρίς επίθεση σκέψη μπορεί να τους οδηγήσει στην απομόνωση, τις εχθρότητες και τη δυστυχία. Η κάθε μορφής φιλονικία, αντιπαράθεση ή σύγκρουση τους τρέφει, τους αναζωογονεί και τους εξάπτει το νου και τη φαντασία. Είναι για αυτούς ένα πεδίο μάχης στο οποίο πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους  για να νικήσουν. Επιστρατεύουν ότι καλύτερο από τον εαυτό τους. Για αυτούς είναι ουσιαστικά το πεδίο της δημιουργίας. Ακονίζει το μυαλό και τους δίνει καινούρια στοιχεία και δύναμη να συνεχίσουν. Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνουν ην υπεροχή τους, επιδεικνύουν την ανωτερότητα τους και αντλούν με ενθουσιασμό την αντοχή να αγωνιστούν για να διαπρέψουν.

Όπως το παιδάκι θα βάλει τα κλάματα μόλις πεινάσει αδιαφορώντας αν η μαμά του κοιμάται, έτσι κι ο Κριός θα σε φωνάξει τα ξημερώματα για να σου δηλώσει μια ξαφνική ιδέα( χωρίς να σκεφτεί ότι υπάρχει η πιθανότητα να κοιμάσαι) και μάλιστα καλά θα κάνεις να τρέξεις αμέσως. Είναι κάτι σαν να λέμε το μωρό του ζωδιακού κύκλου. Ποιός όμως μπορεί να θυμώσει με ένα μικρό? Όταν τον αναγκάσουν ή του αφαιρέσουν κάτι, κάνει ότι και ένα παιδάκι : ξεφωνίζει. Κι έτσι οι άλλοι υποχωρούν μόνο και μόνο για να βρουν την ησυχία τους. Ο Κριός είναι πεισματάρης και αυταρχικός. Λατρεύει την κίνηση και την ταχύτητα στην καθημερινότητα της ζωής του. Οι λεπτομέρειες  δεν είναι το φόρτε του. Έχει όμως μια καταπληκτική ικανότητα στο να αποφασίζει και να ενεργεί γρήγορα την ώρα ακριβώς που το φαγητό καίγεται, το μωρό τσιρίζει, το τηλέφωνο χτυπάει, οι σωλήνες της ύδρευσης παρουσιάζουν διαρροή και έχει πλημμυρίσει το πάτωμα, όλ’αυτά συγχρόνως, κι ενώ όλοι οι άλλοι έχουν καταθέσει τα όπλα και ψάχνουν για ηρεμιστικά. Μην τους ζαλίζετε με μεγάλες και λεπτομερείς ιστορίες. Δεν έχει την υπομονή να σας ακούσει και θέλει να έρθετε αμέσως στο θέμα. Ο Κριός θα ρίξει σπάνια νευρικές ματιές γύρω στο δωμάτιο. Όταν το κάνει όμως σημαίνει πως ίσως δεν τον ενδιαφέρουν όσα λέτε. Καλό θα ήταν να μην τα παίρνετε πολύ προσωπικά, αφού ο Κριός είναι ένα παιδάκι χωρίς υπομονή.

Ο Κριός διαθέτει μια αφέλεια που αφοπλίζει. Είναι άφοβος και άτρωτος. Όταν αποτύχει θα ξαναδοκιμάσει γεμάτος εμπιστοσύνη ξεχνώντας το πάθημα του. Είναι πολύ ευθύς και ό,τι και να σκεφτεί το λέει αμέσως αδιαφορώντας αν κάποιος θα πληγωθεί. Αυτή λοιπόν, η έλλειψη διπλωματίας στην συμπεριφορά του πολλές φορές κάνει κακό και στον ίδιο. Ο Κριός πολλές φορές έχει τέτοια αυτοπεποίθηση, όπου και θέλει να δείξει ότι κανείς δεν μπορεί τόσα, όσα εκείνος. Το αποτέλεσμα είναι να πετυχαίνει τους στόχους του, αλλά πολλές φορές αυτό έχει συνέπεια σε εκείνον, αφού ξεπερνώντας τις δυνάμεις του, ενδέχεται να υποστεί μια νευρική κατάπτωση ή έλκους στομάχου. Κανείς όμως δεν μπορεί να τον σταματήσει. Είναι σαν την εύφλεκτη ύλη, ανοίγει το δρόμο του μέσα από την τόλμη, την πρωτοβουλία και την δράση. Πολλοί στρατηγοί, χειρούργοι, εξερευνητές, αστυνομικοί κτλ.. ανήκουν στο ζώδιο αυτό. Ο Κριός είναι αυτός που κυβερνάει τον πόλεμο, τα μαχαίρια, τα όπλα, τα νυστέρια, τις εκτελέσεις, την αστραπή, τους μετεωρίτες και τις μεγάλες φωτιές. Ζητάει από εσάς να τελειώσετε τη δουλειά γρήγορα και όταν το κάνετε μη περιμένετε να σας πει ευχαριστώ. Ο Κριός είναι αυτοδημιούργητος και δεν υπολογίζει τίποτα υλικό ή πνευματικό, εγκαταλείποντας αισθήματα και σχέσεις χωρίς την παραμικρή λύπη. Και ποτέ δεν κοιτάει πίσω. Ο Κριός δεν ενδιαφέρεται για το παρελθόν, εφόσον πέρασε πια αλλά ούτε και για το μέλλον αφού είναι πολύ μακρινό. Θα είναι επικεφαλής στην καριέρα που διάλεξε ή θα έχει ένα δικό του επάγγελμα. Εάν δεν είναι, μπορείς τότε εύκολα να τον αναγνωρίσεις από την δυσαρέσκεια του. Μην πεις ποτέ σ’ έναν Κριό ότι έχει ξοφλήσει. Δεν θα το συγχωρέσει. Είναι υπερβολικά περήφανος και θέλει να έχει πάντα την πρωτιά.

Ο Κριός σπάνια μένει για πολύ καιρό στο κρεβάτι! Η αισιοδοξία που τον διακατέχει, όπως άλλωστε και τα άλλα ζώδια της φωτιάς (Λέων, Τοξότης), τον προφυλάσσει από χρόνιες ασθένειες, που προκαλούνται από έντονη μελαγχολία και απαισιοδοξία. Τα ζώδια της Φωτιάς, γενικότερα, προσβάλλονται περισσότερο από υψηλούς πυρετούς, ημικρανίες και υψηλή πίεση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι τεμπέλης!

Οι Κριοί είναι γνωστοί για το θυμό τους, όμως εξατμίζεται αμέσως και όλα ξεχνιούνται. Δεν θυμώνει συγκεκριμένα με άτομα. Μπορεί να ξεσπάσει εύκολα, άλλωστε το μόνο σίγουρο είναι ότι οι καυγάδες είναι από τα φόρτε του!Εκπέμπουν σίγουρα μεγάλη ποσότητα θερμικής ενέργειας και θα πρέπει να προσέχουν να μην την στρέφουν όλη εναντίον τους και ξεπεράσουν τα όρια τους. Οι Κριοί, γενικότερα λένε ψέμματα για να σώσουν τη κατάσταση. Συνήθως όμως προτιμούν και το αποφεύγουν γιατί κάποια στιγμή αποκαλύπτονται. Ο Κριός μπορεί να συζητάει για ώρες για θέματα που δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα. Επίσης μπορεί και βγάζει από τη συζήτηση συμπεράσματα, που ακόμα και εσείς δεν το φανταζόσασταν. Αν νιώσει κάποιος κοντινός του απογοήτευση, δεν θα διστάσει να τον γεμίσει με απέραντη αισιοδοξία, εμπιστοσύνη στον εαυτό του αλλά και να τον πλημμυρίσει με όνειρα και ελπίδες!

Έτσι λοιπόν η βασική στάση της ζωής τους είνα θετική αλλά επιθετική. Υποσυνείδητα, προσβλέπουν σε μια τέτοια φιλονικία που θα τους γεμίσει ενέργεια. Οι περισσότεροι Κριοί πιστεύουν πως τα πάντα κερδίζονται με μάχες και αγώνες και αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν ηρεμούν ποτέ. Αντιπαθούν τη μαλθακότητα και την αδράνεια κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Οι πρώτες αντιδράσεις τους σε κάτι που θα δουν ή που θα ακούσουν είναι πάντα ενθουσιώδεις και θετικές. Ένας Κριός θα δουλέψει θαρραλέα, επίμονα, ακόμα και όταν η υπόθεση είναι εντελώς χαμένη, με τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Βέβαια, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι κάτω από όλο αυτό το υπερδραστήριο και φοβερά δυναμικό πορτραίτο, κρύβεται κάποια αστάθεια και συναισθηματική αδυναμία, που ούτε ακόμα και οι ίδιοι αλλά και κανείς άλλος δεν είναι δυνατον να διακρίνει και να φανταστεί. Η ανασφάλεια που είναι βαθιά κρυμμένη μέσα τους, βασανίζει το εγώ τους, ενώ παράλληλα τους ωθεί να συμπεριφέρονται με αυτόν τον φαινομενικά εγωκεντρικό και σκληρό τρόπο.

Θυμηθείτε, ο πολεμοχαρής Άρης δίνει στον Κριό εκτός από τη μαχητικότητα, μια θετικότητα και μια έντονη ανάγκη απασχόλησης με τον επαγγελματικό χώρο. Του χαρίζει επίσης έντονο πάθος και φαντασία μαζί με μια ικανότητα διοίκησης. Όμως, ο αρχαίος θεός του πολέμου, εκτός από όλα αυτά, έχει και την τάση να ενεργεί πρώτα και μετά να σκέφτεται, όπως επίσης ότι είναι ευέξαπτος και ότι οι καυγάδες τον αναζωογονούν. Καλό θα είναι να μην αφήσει αυτές τις ιδιότητες να επισκιάσουν το θάρρος, τη θετική σκέψη, την ενέργεια, την τόλμη και τη μεγάλη ικανότητα του για δημιουργία.

Το αγαπημένο χρώμα των Κριών είναι το κόκκινο σε όλες τους τις αποχρώσεις. Κυρίως εκείνο που τους εξάπτει είναι το βαθύ κόκκινο ή το μπορντό. Οι πολύτιμοι λίθοι που αγαπούν περισσότερο είναι τα κατακόκκινα ρουμπίνια.

Advertisements