Ταύρος : 21 Απριλίου – 21 Μαΐου

Το σύμβολο του ζωδίου του Ταύρου είναι ο Ταύρος.

Ο κυρίαρχος πλανήτης του είναι η Αφροδίτη.

Το ζώδιο του Ταύρου ανήκει στο στοιχείο της Γης.

Το βασικό του χαρακτηριστικό είναι η σταθερότητα.

Η αυθόρμητη του στάση, είναι προσεκτική και παθητική.

Θεμελιώδες στοιχείο του χαρακτήρα του είναι η επιμονή.

Λέξη κλειδί για τον Ταύρο είναι : Επιμονή.

Φράση κλειδί είναι : Εγώ κατέχω.

Το απέναντι και αντίθετο του ζώδιο είναι ο Σκορπιός.

 

Ταύρος : 21 Απριλίου - 21 Μαίου

Ταύρος : 21 Απριλίου – 21 Μαϊου

Ο κυρίαρχος πλανήτης των ατόμων που γεννήθηκαν με τον ήλιο στο ζώδιο του Ταύρου είναι η Αφροδίτη. Από αυτήν λοιπόν, οι Ταύροι έχουν προικιστεί με μια έμφυτη αίσθηση ομορφιάς, την οποία μπορούν και διακρίνουν εκεί που ίσως δεν είναι φανερή και μια εσωτερική αρμονία που την εκπέμπουν προς τους άλλους και το περιβάλλον στο οποίο ζουν. Πολλές φορές η Αφροδίτη, τους εμφυσά καλλιτεχνικές ικανότητες και ταλέντα. Ας αφήσουν λοιπόν την ομορφιά που κρύβουν μέσα τους να βγεί προς τα έξω και να ομορφύνει τη ζωή τους! Το στοιχείο της γης, που ανήκουν τους έχει προικίσει με σταθερότητα και δύναμη που χαρίζει η Γη. Είναι άτομα που δεν αμφιταλαντεύονται και ότι κάνουν το κάνουν με πάθος. Αφοσιώνονται με πίστη στο σύντροφο τους, ζητώντας όμως ακριβώς την ίδια ανταπόκριση. Πατούν γερά στο έδαφος, με αποτέλεσμα να είναι πάντα πρακτικοί και λογικοί αλλά πολλές φορές αυτό το κάρφωμα στο χώμα, τους εμπλουτίζει με πολλή ξεροκεφαλιά και ισχυρογνωμοσύνη. Ας προσέξουν λοιπόν, να αφήνουν τόπο και για άλλες ιδέες και απόψεις. Καλό θα ήταν να αντιμετωπίζουν με πιο διαλλακτικό πνεύμα αυτούς που έχουν διαφορετικές αντιλήψεις από τις δικές τους.

Από τα βασικά τους χαρακτηριστικά είναι η σταθερότητα, το πείσμα αλλά και η προσφορά και η αγάπη προς τα δικά τους άτομα. Όλοι οι Ταύροι είναι πολύ προσγειωμένοι και πρακτικοί άνθρωποι. Από πολύ νωρίς στη ζωή τους αναζητούν την άνεση, το βόλεμα και την καλοπέραση. Όχι γιατί είναι τεμπέληδες ή καλομαθημένοι αλλά γιατί έχουν ανάγκη κάποιας ποιότητας ζωής για να επιβιώσουν. Έτσι προσανατολίζονται προς εκείνες τις πρακτικές που θα εξασφαλίσουν τον τρόπο ζωής που τους ταιριάζει. Οι Ταύροι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς να νιώθουν πως είναι εξασφαλισμένοι από πρακτική και συναισθηματική άποψη. Έχουν υπερβολικά ανεπτυγμένο το αίσθημα της αυτοσυντήρησης και για αυτό φροντίζουν να περιβάλλονται μονίμως από άτομα του οικογενειακού και φιλικού τους περιβάλλοντος, αλλά και από άφθονα υλικά αγαθά. Είναι πολύ φίλοι του καλού φαγητού αλλά και του ποτού. Για αυτό πολλές φορές υποφέρουν από ασθένειες που σχετίζονται με τις καταχρήσεις αυτού του είδους. Είναι επιρρεπείς στην πολυτέλεια και την καλοπέραση. Μπορεί για αυτά και να πληρώσουν κάποια τιμήματα, αρκεί να τα απολαύσουν. Πολλές φορές, ένας Ταύρος προτιμάει να φορέσει τις πιτζάμες του και να ξαπλώσει στον καναπέ του σπιτιού του, παρά να διασκεδάσει έξω με φίλους, εκτός αν πρόκειται για ένα πολύ καλό ρεστοράν. Του αρέσει να φλερτάρει, όμως όταν καταλήξει κάπου θα είναι απόλυτα πιστός. Λατρεύουν την οικογένεια και διαθέτουν μεγάλη υπομονή. Πολλές φορές όμως, κάνουν το λάθος να θεωρούν τον άλλον κτήμα τους.Οι Ταύροι έχουν ανάγκη από μια σταθερή ρουτίνα και ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ζωής για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Πράγμα που σημαίνει, πως αναζητούν πάντα και κατασταλάζουν σε ένα σταθερό σημείο αναφοράς. Προτιμούν συγκεκριμένο πρόγραμμα εργασίας, μια σταθερή και γαλήνια οικογενειακή ζωή καθώς και συγκεκριμένες δραστηριότητες, προγραμματισμένες εκ των προτέρων.

Η μεγάλη τους αγάπη όμως είναι ο ύπνος. Είναι αδύνατον να πειστούν, πως πρέπει να σηκωθούν από το κρεβάτι τους νωρίς το πρωί για να κάνουν οποιαδήποτε εργασία. Για αυτό, εάν είστε σύντροφοι ενός Ταύρου, καλύτερα να ξεχάσετε το πρωινό εγερτήριο του για ψώνια ή για το σχολικό των παιδιών. Είναι καθήκοντα που θα βαρύνουν εσάς. Οι ανέσεις και οι απολαύσεις της ζωής, τους ανήκουν και είναι αυτονόητο πως θα τις αποκτήσουν. Όταν βέβαια, αποκτήσουν αυτά που θέλουν είτε άψυχα υλικά είτε έμψυχα όντα είναι αυτά, δεν υπάρχει περίπτωση να τα χάσουν, καθόσον τα θεωρούν ισόβια ιδιοκτησία τους. Για αυτό, θα τα υπερασπιστούν μέχρι θανάτου με κάθε μέσο. Η κτητικότητα και ειδικά η έκφραση της ζήλιας του Ταύρου είναι  από τα πιο ακραία στη συμπεριφορά ενός Ταύρου. Είναι άτομα πολύ αξιόπιστα, προσεκτικά και πάρα πολύ υπεύθυνα όταν αναλαμβάνουν υποχρεώσεις. Έχουν πολύ ανεπτυγμένο το αίσθημα του δικαίου και δεν διανοούνται να αδικήσουν κάποιον δικό τους ή  ακόμα και κάποιο ξένο.

Πολλές φορές, διασκεδάζουν με χοντροκομμένα αστεία, όπως το ότι έπεσε κάποιος στο δρόμο και γλίστρησε, αλλά δε το κάνουν από κακία. Η αντοχή του Ταύρου, αυξάνεται όσο μεγαλώνουν και τα προβλήματα. Η υπομονή του είναι παρομοιώδης!

Οι Ταύροι είναι γενικά πολύ λογικοί και προσεκτικοί στις αντιδράσεις τους. Δείχνουν απαθείς και νωχελικοί, αλλά εκείνο που πραγματικά κάνουν, όταν συναντήσουν κάτι καινούριο, είναι να μην αντιδρούν αυθόρμητα, σκεπτόμενοι. Αναλύουν στο μυαλό τους την πληροφορία διεξοδικά, ζυγίζουν όλες τις πλευρές, τα υπέρ και τα κατά και μετά θα αντιδράσουν, συνήθως ήπια. Είναι τρομερά ανεκτικοί και υπομονετικοί, με ατσαλένια νεύρα. Μην προσπαθήσετε βέβαια ποτέ να δοκιμάσετε την αντοχή τους, γιατί μπορεί να βρεθείτε προ εκπλήξεως με αποτελέσματα που είναι μη ανατρέψιμα. Όλες τους οι αντιδράσεις είναι συνετές και μετά από δεύτερη σκέψη. Ο Ταύρος σκέφτεται αργά και θέλει να είναι απολύτως σίγουρος για τις αποφάσεις του. Γι’αυτό και αργεί να θυμώσει, όταν όμως θυμώσει..!! Γενικότερα ο Ταύρος είναι ήσυχος και του αρέσει η ηρεμία, αλίμονο όμως αν εξαντλήσεις την υπομονή του. Γενικά, εκείνος θα σου επιτεθεί μόνο όταν τον παραπιέσεις. Αν νιώσουν όμως άμεσο κίνδυνο, τότε ξεσπούν σε μια έντονη και πολλές φορές βίαιη συμπεριφορά, που μπορεί να είναι επικίνδυνη για τα άτομα που βρίσκονται κοντά τους ή τα άτομα που δημιούργησαν αυτόν τον κίνδυνο. Θυμηθείτε, ότι ένα Ταύρος μοιάζει σαν τις στάλες της βροχής, που όταν γίνει μπόρα τους παρασέρνει όλους στο πέρασμα της.

Όταν αποφασίσει ένας Ταύρος να επιτεθεί, θα το κάνει μετά από πολλή σκέψη και υπολογισμό, σταθερά και μελετημένα, έτσι ώστε να πετύχει αυτό που θέλει. Καλό είναι να μη βρεθείτε στο δρόμο του. Κινδυνεύετε να τσαλαπατηθείτε ή να καρφωθείτε από τα κέρατα του. Είναι τρομερά απαιτητικοί πολλές φορές ίσως παράλογοι και τους λείπει η αίσθηση του χιούμορ. Το Εγώ τους είναι υπερτονισμένο και θεωρούν δεδομένη την ανωτερότητα τους.

Μισούν κάθε είδους αλλαγή στη ζωή τους και είναι πολύ πιθανό να μην επιλέξουν τίποτα που θα χαλάει αυτή τη σειρα στην οποία έχουν συνηθίσει. Δυσκολεύονται πάρα πολύ να προσαρμοστούν σε ριζικές αλλαγές και αποφεύγουν κάθε τι που είναι νεωτεριστικό και άγνωστο. Είτε αυτό είναι πρόσωπο, είτε πράγμα.

Τα αγαπημένα χρώματα των Ταύρων είναι το γαλάζιο, το πράσινο, το καφέ, το ροζ και το πορτοκαλί.

 

Advertisements