Καρκίνος : 22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου

Το σύμβολο του Καρκίνου είναι το Καβούρι.

Ο κυρίαρχος πλανήτης του είναι η Σελήνη.

Το ζώδιο του Καρκίνου ανήκει στο στοιχείο του Νερού.

Η αυθόρμητη του στάση είναι ευαίσθητη και συναισθηματική.

Το βασικό στοιχείο του χαρακτήρα του είναι η έμφυτη διαίσθηση.

Το απέναντι του και αντίθετο ζώδιο είναι ο Αιγόκερως.

Η λέξη κλειδί για τον Καρκίνο είναι : Φροντίδα.

Η φράση κλειδί του είναι : Εγώ νιώθω.

Καρκίνος : 22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου

Καρκίνος : 22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου

Ο κυρίαρχος πλανήτης του Καρκίνου είναι η Σελήνη. Η Σελήνη από την αρχαιότητα έχει συνδεθεί με τις ιδιότητες του θηλυκού στοιχείου. Όλες οι ευαισθησίες αλλά και η γλυκύτητα που χαρακτηρίζει τη γυναικεία φύση, έχουν συνδυαστεί με τη Σελήνη. Η  εναλλαγή του σχήματος της στον ουρανό και οι διαδοχικές της φάσεις, δίνουν στους Καρκίνους , την ιδιότητα των συχνών αλλαγών της ψυχολογικής τους διάθεσης, με μεγάλη ευαισθησία αλλά και δημιουργική δραστηριότητα.  Βέβαια, το Φεγγάρι δεν αλλάζει, απλώς εμείς νομίζουμε ότι αλλάζει. Έτσι, κι ο Καρκίνος, τη μια στιγμή μπορεί να είναι εύθυμος και αυθόρμητος και την άλλη στιγμή να είναι μελαγχολικός, και γεμάτος απαισιοδοξία και φόβους άγνωστους, με τάσεις αόριστης ανησυχίας. Επίσης, πολλές φορές νιώθουν έντονα την ανάγκη της συναισθηματικής προσκόλλησης και εξάρτησης. Ο επαναλαμβανόμενος κύκλος της Σελήνης, έχει συνδεθεί με την ακολουθία της γέννησης, του θανάτου και της αναγέννησης και θεωρείται πηγή δημιουργίας και προσφοράς.  Το στοιχείο του Νερού, εμπλουτίζει τα άτομα αυτά με μια αστείρευτη πηγή συναισθημάτων και ευαισθησιών. Το πρόβλημα τους όμως είναι ότι δεν εξωτερικεύονται εύκολα. Διακατέχονται από έντονες ανασφάλειες και φοβούνται τις συνέπειες της παραδοχής αυτών των αισθημάτων. Οι Καρκίνοι προτιμούν να συμβιβάζονται με μια μη ικανοποιητική σχέση, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ηρεμία και την αταραξία, παρά να παρασυρθούν από τα ορμητικά κύματα των παθών τους εξερευνώντας άγνωστες,απρόβλεπτες και ξαφνικές καταστάσεις.

Ο Καρκίνος, γενικά, είναι από τα μόνα ζώδια που επηρεάζεται τόσο πολύ από τα αισθήματα (πολλές φορές, όσο παλιά κι αν είναι αυτά) και τις σκέψεις. Έχουν απέραντη φαντασία και πολλές φορές, η κάθε συγκίνηση (αληθινή ή φανταστική), αποτυπώνεται στη μνήμη τους. Έχουν πολύ καλή μνήμη και τους αρέσει, γενικότερα, να μελετούν το παρελθόν αλλά και την ιστορία. Δεν είναι λίγοι οι Καρκίνοι, που κρατούν ημερολόγιο. Για τα άτομα αυτά ό,τι είναι παλιό, είναι πολύτιμο, ό,τι είναι καινούριο είναι ύποπτο. Υπάρχει περίπτωση να μαζεύουν αντίκες και παλιά αντικείμενα με μια περιέργεια για το χθες… Οι Καρκίνοι, γενικότερα, είναι από τα ζώδια του πατριωτισμού. Τα άτομα αυτά, ειδικά αν είναι κάποιας καταγωγής, μένουν προσκολλημένοι στα ήθη και τα έθιμα του τόπου τους! Ο ίδιος λατρεύει τα χρήματα και δεν αισθάνεται καλά, αν δεν έχει για τα “ώρα ανάγκης”. Γενικότερα, έχουν μέσα τους πολύ ανεπτυγμένο το αίσθημα της οικονομίας. Δεν είναι ακριβώς τσιγκούνηδες, αλλά θα φυλάξουν σίγουρα κάτι ¨στην άκρη¨, για κάποιο δύσκολο καιρό.

Το νερό, το οποίο παίρνει σχήμα και όγκο από το χώρο μέσα στον οποίο περιορίζεται, αναγκάζει τα άτομα αυτά να εξαρτώνται συναισθηματικά και να έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη από τη συνεχή φροντίδα και αγάπη των γύρω τους. Διαθέτουν τεράστια αποθέματα αγάπης, τα οποία προσφέρουν απλόχερα σε όσους αγαπούν. Τα άτομα αυτά, συμπεριφέρονται κυριολεκτικά, όπως ακριβώς τα συμπαθέστατα ζωάκια της θάλασσας. Η χαρακτηριστική στάση ζωής τους είναι δύο βήματα μπρος και ένα πίσω. Οι Καρκίνοι, προχωρούν στα σχέδια τους, προσεκτικά, σταθερά, υπολογίζοντας όλα τα ρίσκα και τις καταστάσεις. Δεν παραιτούνται όμως εύκολα, χωρίς αγώνα. Απλώς, ότι δε φαίνεται απειλή στον ορίζοντα, επωφελούνται και εξασφαλίζουν τα απαραίτητα, με τη μεγαλύτερη ταχύτητα που διαθέτουν. Όταν όμως αντιληφθούν ότι κάτι δε πηγαίνει καλά ή συναντήσουν κάποια δυσκολία, αστραπιαία υποχωρούν, κρύβονται  στο προστατευτικό τους κέλυφος, εως ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Ο Καρκίνος, πολλές φορές νιώθει μέσα του μια εσωτερική, επίμονη φωνή, που τον προειδοποιεί ότι μπορεί να χαθεί και ότι μπορεί να βρεθεί κάποιος όπου θα τον εκμεταλλευτεί ή θα τον πληγώσει. Αυτοί οι φόβοι, πολλές φορές τους κάνουν και κλείνονται στον εαυτό τους. Οι Καρκίνοι μισούν κυριολεκτικά τις διαφωνίες, τις δύσκολες υποθέσεις, τις απαιτητικές και δυσεπίλυτες εργασίες και προτιμούν να τις αποφύγουν, να αυτοπροστατευτούν και να κρυφτούν, μέχρι να ισορροπήσει και να ηρεμήσει και πάλι το τοπίο.Πολλές φορές, μπορεί να γίνει γκρινιάρης, και παρασέρνει κι άλλους μαζί σε αυτό, χωρίς να φταίνε σε κάτι.

Είναι έτοιμοι να προσφέρουν τα πάντα, σε αυτούς που εμπιστεύονται. Όταν κάποια στιγμή, βρεθείτε σε απελπιστικά δύσκολη θέση και ζητάτε απεγνωσμένα βοήθεια, βρείτε έναν Καρκίνο και συζητήστε τα προβλήματα σας. Θα σας ακούσει και θα θελήσει να σας συμβουλέψει με τον καλύτερο, δυνατό τρόπο. Μπορεί να ακούσει, να κατανοήσει και να συμπαρασταθεί στο πρόβλημα του συνανθρώπου του, συμπάσχοντας  μαζί του και κατανοώντας τον. Είναι ευαίσθητος, πονόψυχος αλλά και γενναιόδωρος. Η υπερευαισθησία του αυτή, τον κάνει συμπαθητικό και αγαπητό σε όλους όσους τον περιτριγυρίζουν. Είναι πάντα διακριτικός, ευγενικός και δεν προσβάλλει τους συνομιλητές του. Μπορεί να κρατήσει τα μυστικά σας με απόλυτη εχεμύθεια, αλλά ίσως να τα αποκαλύψει αν πληγωθεί.

Οι Καρκίνοι, μιας και επηρεάζονται πολύ από τα αισθήματα τους, μπορούν να αρρωστήσουν βαριά μόνο και μόνο γιατί στεναχωρέθηκαν και να γίνουν καλά με ένα αστείο ή μια ευχάριστη σκέψη ή συζήτηση. Τις περισσότερες φορές, τα αισθήματα αυτά τους καταβάλουν και ειδικότερα, με αρνητικές σκέψεις όπως απαισιοδοξία και φοβίες. Κανείς, όμως, δεν έχει τόσο μεγάλη ικανότητα αυτοθεραπείας όσο οι ίδιοι στον εαυτό τους. Θα πρέπει να το κατανοήσουν αυτό και θα  πρέπει να προσπαθούν να διατηρούν την αίσθηση του χιούμορ και τη σκέψη της ευχάριστης πλευράς της ζωής  και να μην αφήνουν τις αρνητικές ιδιότητες του ζωδίου αυτού να τους επισκιάσουν…

Οι Καρκίνοι επηρεάζονται πολύ από τις φάσεις της Σελήνης και συνήθως νιώθουν περίεργα κατά τη Νέα Σελήνη και την Πανσέληνο. Καλό θα ήταν τα άτομα του Καρκίνου, να ασχοληθούν λίγο με την επίδραση που έχουν οι φάσεις της Σελήνης στον άνθρωπο, καθόσον τους αφορούν, Οι Καρκίνοι, χαρακτηρίζονται σας Σεληνάνθρωποι, λόγω αυτής της επιρροής που δέχονται από τη Σελήνη, και που κυριαρχεί σαν πλανήτης μόνο σε αυτό το ζώδιο.Θυμηθείτε, ότι οι Καρκίνοι μπορούν να είναι οι πιο ευγενικοί, ζεστοί, τρυφεροί άνθρωποι στον κόσμο, αλλά μπορούν να είναι και οι χειρότεροι όταν χάσουν την ψυχραιμία τους! Τα άτομα αυτά είναι ιδανικά για οικογένεια, συντροφικότητα, αγάπη και κατανόηση.

 

Advertisements