Λέων : 23 Ιουλίου – 23 Αυγούστου

Το σύμβολο του ζωδίου του Λέοντα είναι ένα άγριο αρσενικό Λιοντάρι.

Ο κυρίαρχος πλανήτης του είναι ο Ήλιος.

Το ζώδιο του Λέοντα ανήκει στο στοιχείο της φωτιάς.

Βασικό του χαρακτηριστικό είναι η σταθερότητα και η ζεστασιά.

Η αυθόρμητη του αντίδραση είναι πάντα θετική και ενθουσιώδης.

Το απέναντι και αντίθετο του ζώδιο είναι ο Υδροχόος.

Η λέξη κλειδί είναι η : Υπεροχή.

Η φράση κλειδί είναι η : Θέλω.

Λέων : 23 Ιουλίου - 23 Αυγούστου

Λέων : 23 Ιουλίου – 23 Αυγούστου

Ο Ήλιος, που είναι ο κυρίαρχος πλανήτης του Λέοντα, έχει δώσει στα άτομα αυτά την ανάγκη και τη δυνατότητα να προσφέρουν φως το οποίο αναζητούν και σε όλες του τις μορφές. Έχουν πάντα ανάγκη να λάμπουν, να ηγούνται, να φαίνονται, να είναι στο επίκεντρο της προσοχής. Είναι πάντα έτοιμα να προσφέρουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν, να δίνουν ελπίδα, κουράγιο και ζωή. Μόνο τότε μπορούν και ζουν, υπάρχουν και δημιουργούν. Η αναγνώριση και η συνεχής επιβράβευση από το περιβάλλον, τους είναι απαραίτητη, αλλιώς οι συνέπειες είναι πολύ μεγάλες ακόμα και για την υγεία αυτών των ατόμων. Το στοιχείο της Φωτιάς, όπου ανήκει το ζώδιο αυτό, τους εμπλουτίζει με αστείρευτη δύναμη, πείσμα, επιμονή, εγωισμό, μαχητική διάθεση αλλά όλα αυτά μέχρις ενός ορίου. Είναι τίμιος, περήφανος και γεμάτος αξιοπρέπεια.  Συνήθως, σπάνια κάνει οικονομία, είναι αρκετά σπάταλος και πολλές φορές βρίσκει λεφτά από τύχη(αλλά και εις βάρος των άλλων).

Τα άτομα αυτά, υπερέχουν και πρέπει όλοι να υποτάσσονται, να υπακούν και να φροντίζουν ώστε οι Λέοντες να είναι πάντα ικανοποιημένοι.!Οι Λέοντες, πάντα κινδυνεύουν να στρέψουν την ενέργεια που εκπέμπουν ενάντια στον εαυτό τους και να καούν! Τα άτομα αυτά διακρίνονται για την  εσωτερική τους δύναμη αλλά και για τον εγωισμό τους. Είναι γεννημένοι αρχηγοί και το δείχνουν. Είναι αποφασισμένα να ηγηθούν των γεγονότων και των καταστάσεων με οποιοδήποτε τρόπο. Πολύ συχνά το πετυχαίνουν με το αγωνιστικό τους πνεύμα και τις ικανότητες τους. Τους αρέσει πολύ η ανταγωνιστικότητα, αλλά είναι και αρκετά λογικά άτομα ώστε να μελετήσουν και τις πιθανότητες αποτυχίας. Αντιπαθούν τον κάθε ένα ο οποίος θα τολμήσει να αμφισβητήσει την υπεροχή τους και φυσικά, δε θα το κρύψουν. Δεν είναι όμως άτομα που θα προσβάλουν και θα κακολογήσουν τους άλλους. Είναι σχεδόν πάντα γεμάτοι κατανόηση και δε ζουν χωρίς αγάπη. Το πάθος είναι κομμάτι στη ζωή τους. Ζουν έντονα και αγαπούν με πάθος. 

Η ζωή τους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ολόκληρη σαν μια θεατρική σκηνή με πρωατγωνιστές τους ίδιους. Όλες τους οι στιγμές, οι αντιδράσεις και οι εκδηλώσεις είναι μια απέραντη παράσταση! Σε όλες τους τις εκδηλώσεις, μπορεί εύκολα να διακρίνει κανείς μια τάση υπερβολής. Οι ίδιοι βέβαια δε το καταλαβαίνουν, καθώς ενεργούν ασυνείδητα, αλλά τα γύρω τους άτομα, κάποτε μαθαίνουν τους ρόλους και ανταποκρίνονται ανάλογα. Ο Λέων χρειάζεται ένα ακροατήριο και θέλει πάντα να τον περιμένουν.Το γεγονός πάντως είναι πως τα άτομα αυτά, είτε ανήκουν στην εξαιρετικά δυνατή ομάδα τους ζωδίου τους, είτε στην πιο αδύναμη, θα καταφέρουν πάντα να επιβληθούν και να κάνουν αυτό που θέλουν χρησιμοποιώντας αυτή τη δραματική τους συμπεριφορά. Το έργο είναι τόσο μελετημένο και επιδρά τόσο αποτελεσματικά στη ψυχολογία των θεατών που έχει ακριβώς το ποθούμενο αποτέλεσμα. Για αυτό λοιπόν, ο αγαπημένος σας Λέων, είναι σίγουρο πως στο τέλος θα σας καταφέρει. Είναι πολύ πιθανό να φτάσετε να αναζητάτε ιατρική βοήθεια για κάποια ψεύτικη αδιαθεσία, την οποία δημιούργησε το μυαλό του και θα ταλαιπωρηθείτε επιπλέον. Έχει πάντα την ανάγκη για χειροκροτήματα και κολακείες. Πρέπει πάντα να επιβεβαιώνετε τις ικανότητες του, την ανωτερότητα του, τη δύναμη του και να τονώνετε την περηφάνεια του.Δεν τους αρέσει καθόλου η μοναξιά και πολλές φορές έχουν την ανάγκη για έναν σύντροφο αλλά και υπηκόους που να τους καταλαβαίνει και να τους κολακεύει. Οι Λέοντες λατρεύουν την κολακεία, το χιούμορ και την καλή διάθεση! Είναι άτομα που γνωρίζουν σχεδόν τα πάντα και αν κάτι τους ξεφεύγει είναι επειδή απαξιούν να ασχοληθούν μαζί του.

Οι Λέοντες μέσα στην επιθυμία τους να κυριαρχούν, να τα ξέρουν όλα και να φαίνονται παντού, μπλέκονται πολύ συχνά σε ξένες υποθέσεις, σε προβλήματα άλλων και δημιουργούν φοβερές καταστάσεις, εκεί που δεν υπάρχουν. Οι εκτιμήσεις τους, φαινομενικά είναι απόλυτες, μέσα τους όμως, θα ξανασκεφτούν και θα αναλύσουν αυτό που ειπώθηκε από κάποιον άλλον. Αν έχει να κάνει με την αρχηγία τους μπορεί και να το ακολουθήσουν. Βέβαια, ένας Λέων είναι πάντα πρόθυμος να δώσει συμβουλές με κάποια υπεροχή και με ένα τρόπο ακόμα και για το πως θα ρυθμίσεις τη ζωή σου… Του αρέσει να δίνει συμβουλές στους άλλους, αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο δεν ξέρει πως να δώσει συμβουλές στον εαυτό του και να ρυθμίσει τα προβλήματα του. Βέβαια δεν δέχεται εύκολα συμβουλές και υποδείξεις από άλλους εύκολα για τη δική τους ζωή…

Γενικά, τα άτομα αυτά είναι δυναμικά και ισχυρογνώμονα αλλά και εξίσου ευάλωτα συναισθηματικά. Είναι πρόθυμα να βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή με όλα τα μέσα που διαθέτουν τους φίλους και την οικογένεια τους, δημιουργούν στενές και σταθερές ερωτικές σχέσεις και αφιερώνουν πολύ από το χρόνο τους στη δουλειά τους, τη φιλία και τους ανθρώπους που αγαπούν. Ο Λέων είναι λίγο τεμπέλης και απεχθάνεται τη σκληρή δουλειά. Βέβαια με την πρώτη ευκαιρία θα κομπάσει για αυτά που προσέφερε  και αν κάποιος σταθεί αχάριστος κατά τα δικά του κριτήρια, δε θα διστάσει να του γυρίσει τη πόρτα και να τον διαγράψει.

Θυμηθείτε ότι ο πλανήτης Ήλιος, που κυβερνά το ζώδιο αυτό, χαρίζει ζωή, αισιοδοξία, αξιοπρέπεια αλλά και δύναμη. Ο Λέων αγαπάει τη χρηματική άνεση αλλά όχι τη σκληρή δουλειά. Θα πρέπει να προσέξουν να αξιοποιούν σωστά τις ικανότητες τους και να μην υποκύπτουν σε εύκολο χρήμα. Η ματαιοδοξία είναι μια αδυναμία του, και η τεράστια πηγή ενέργειας που διαθέτει από τα χαρακτηριστικά του. Καλό θα είναι να δώσει βάση στα θετικά του χαρακτηριστικά και όχι στις αδυναμίες του.

Τα αγαπημένα τους χρώματα είναι τα έντονα, οι χαρούμενοι χρωματικοί συνδυασμοί, τα μοντέρνα ρούχα και σχέδια και αυτά φυσικά που ξεχωρίζουν. Είτε με το σχέδιο και το χρώμα, είτε με το λούσο και την πολυτέλεια. Οι Λέοντες αγαπούν πολύ το χρυσό, σε όλες του τις μορφές και γενικά ό,τι λάμπει!

 

 

 

Advertisements