Ζυγός : 23 Σεπτεμβρίου – 23 Οκτωβρίου

Το σύμβολο του Ζυγού είναι η ζυγαριά.

Ο κυρίαρχος πλανήτης του είναι η Αφροδίτη.

Το ζώδιο του Ζυγού ανήκει στο στοιχείο του Αέρα.

Τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι η γοητεία και η διπλωματία.

Η αυθόρμητη αντίδραση του είναι θετική και διακριτική.

Θεμελιώδες στοιχείο του είναι η δραστηριότητα.

Το αντίθετο και απέναντι του ζώδιο είναι ο Κριός.

Οι λέξεις κλειδιά για τον Ζυγό είναι : Αρμονία και ισορροπία.

Η πιο οικεία φράση για το Ζυγό είναι : Μάλλον αμφιταλαντεύομαι.

Ζυγός : 23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου

Ζυγός : 23 Σεπτεμβρίου – 23 Οκτωβρίου

Ο κυρίαρχος πλανήτης του Ζυγού, η Αφροδίτη, έχει δώσει στα άτομα αυτά  μια απίστευτη γοητεία, η οποία επηρεάζει όλους όσους τα πλησιάζουν. Η Αφροδίτη, Θεά της ομορφιάς και του έρωτα, βγήκε από τα κύματα της θάλασσας, λουσμένη στην ερωτική παραίσθηση του μυστηρίου και τη μαγεία του πάθους. Χαρακτηριστικά του Ζυγού είναι η αρμονία, η γαλήνη και η αίσθηση του δικαίου. Το στοιχείο του Αέρα στο οποίο ανήκουν, τους χαρίζει μια προσαρμοστικότητα ,τη διπλωματία, το χάρισμα να είναι πνοή ζωής και ύπαρξης, και τη μεγάλη ευκολία έκφρασης και λόγιας απόδοσης των συναισθημάτων του. Αγαπούν τους ανθρώπους, αλλά δεν τους αρέσουν τα μεγάλα πλήθη και τα κακόγουστα μέρη. Είναι καλόκαρδοι και πολλές φορές μπορεί να πει κανείς ότι ζουν στη δική τους πραγματικότητα.

Το σύμβολο του Ζυγού είναι η ζυγαριά, όπου και παρατηρεί κανείς ότι είναι το μοναδικό ζώδιο που σύμβολο του είναι ένα άψυχο αντικείμενο. Ο κόσμος πιστεύει πως ο Ζυγός είναι ισορροπημένος, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Το ζώδιο αυτό, ακολουθώντας ακριβώς την ίδια διαδικασία ζυγίσματος, θα γέρνει μια από τη μια και μια από την άλλη, μέχρι να καταφέρει να ισορροπήσει τα πράγματα μέσα του. Καταφέρνει και ισορροπεί, όμως η περίοδος αυτή, της τέλειας ισορροπίας κρατάει λίγο. Μετά, πάλι ο Ζυγός, θα αμφιταλαντεύεται, ζυγίζοντας τα πράγματα και τις καταστάσεις, μη ξέροντας τι να αποφασίσει. Την μια στιγμή, θα είναι μελαγχολικός και ανήσυχος, και την άλλη θα είναι χαρούμενος και αισιόδοξος. Ο Ζυγός είναι ζώδιο του αέρα, διατηρεί την προσωπικότητα του, αλλά αλλάζει η διάθεση του. Αμφιταλαντεύεται αναποφάσιστος γιατί δεν του αρέσει να παίρνει βιαστικές αποφάσεις. Εξετάζει όλες τις πλευρές διεξοδικά, πριν βγάλει οποιαδήποτε απόφαση.

Διακρίνονται για την ευγένεια τους, τους τρόπους τους και για τη λεπτότητα τους. Η μελαγχολία του Φθινοπώρου και η μυρωδιά του βρεγμένου χώματος από τις πρώτες βροχές ζωγραφίζουν στην ευαίσθητη  ψυχή του Ζυγού. Οι Ζυγοί έλκονται από οτιδήποτε ποιητικό, ανθρώπινο, φυσικό και ευαίσθητο. Μισούν την υπερβολή, αν και οι ίδιοι έχουν πολλές φορές την τάση να υπερβάλλουν. Τους αρέσει πολύ το διάβασμα και είναι ικανοί να συγκεντρωθούν και να μελετήσουν πολύ σοβαρά θέματα. Τους αρέσει η αρμονία των χρωμάτων και των ήχων, αλλά και οι τέχνες και η διακόσμηση.Είναι άνθρωποι γενναιόδωροι, ιδιαίτερα γοητευτικοί, έξυπνοι και ετυμόλογοι, κοινωνικοί και συμπαθητικοί.Ένας Ζυγός, θα φροντίσει πάντα να βοηθήσει και να εξυπηρετήσει κάποιο συνάνθρωπο του, γιατί έχει ανάγκη από την ηρεμία και την ισορροπία στη ζωή. Πρέπει να τακτοποιήσει τις συνθήκες που επικρατούν γύρω από τη ζωή του για να μπορέσει να σταθεί αλλά και να δημιουργήσει.

Η ισορροπία για αυτούς παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην προσωπική και την επαγγελματική τους ζωή. Είναι ιδανικά άτομα στο να ακούν τα προβλήματα των άλλων, να προσφέρουν συμβουλές και  να προτείνουν λύσεις. Τα άτομα αυτά είναι πάντα έτοιμα να βοηθήσουν και παλεύουν στο να εξασφαλίσουν τον συμβιβασμό σε όλες του τις ενέργειες. Απεχθάνονται την προκατάληψη και τη τυφλή υπακοή και πίστη. Ο Ζυγός αναζητάει τη σωστή απάντηση, τη πραγματική αλήθεια, αφού έχουν ζυγιστεί όλες οι πλευρές. Αυτός είναι, πολλές φορές και ο λόγος που τον κάνει αναποφάσιστο. Αυτό, μπορεί να εκνευρίσει τους ανθρώπους που τον συναναστρέφονται. Ο Ζυγός, όμως δεν μπορεί να πιέζεται, γιατί θα μπερδευτεί ακόμα περισσότερο! Μπορεί να είναι αναποφάσιστος ακόμα και στα πιο απλά πράγματα, όπως το τι ρούχα να φορέσει. Εκείνος, βέβαια μπορεί να πιστεύει ότι είναι αποφασιστικός, αφού έχει καταλήξει κάπου! Θα πρέπει να τον μάθετε και να κάνετε υπομονή!

Οι Ζυγοί είναι άτομα του ιδεαλισμού και του οραματισμού. Η αγαπημένη τους ασχολία είναι το διάβασμα, η συλλογή πανάκριβων ρούχων και αξεσουάρ, ο εαυτός τους, τα λουλούδια και οι κήποι και φυσικά ο έρωτας. Δε ζουν χωρίς τον έρωτα. Αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και να ζήσουν μόνοι τους! Έχουν ανεπτυγμένο έντονα το αίσθημα της επιβίωσης. Έχουν επίσης μεγάλη αυτοπεποίθηση και το γνωρίζουν! Οι Ζυγοί είναι μονίμως περιτριγυρισμένοι από ερωτικούς συντρόφους, ανήκουν σε όλους και σε κανέναν και προκαλούν πολλές φορές  τη ζήλια και σκηνές στο μόνιμο ερωτικό τους σύντροφο. Είναι πάντα ερωτευμένοι με τον εαυτό τους και τον έρωτα και τους αρέσει να ζουν σε μια κατάσταση μόνιμης ευφορίας, ρομαντισμού και ερωτικής ατμόσφαιρας. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι άτομα που δημιουργούν εύκολα σχέσεις. Είναι από τα πιο δύσκολα, επιλεκτικά και σνομπ άτομα στο να επιλέξουν τον κατάλληλο ερωτικό τους σύντροφο. Είναι αυτάρεσκα και τους αρέσει να ξοδεύουν τα χρήματα τους για την περιποίηση του εαυτού τους αλλά και των γύρω τους. Γενικότερα, δεν είναι άτομα φιλοχρήματα και δεν μαζεύουν χρήματα με σκοπό να γίνουν πιο πλούσιοι, χρειάζονται όμως οικονομική άνεση, απλά για να μπορούν να επιβιώνουν!

Πολλοί θεωρούν τον Ζυγό τεμπέλη και άλλοι υπερβολικά εργατικό. Η αλήθεια είναι πως είναι και τα δυο! Το ζώδιο αυτό έχει την ικανότητα να δουλεύει ασταμάτητα και πολύ σκληρά και την άλλη να τεμπελιάζει τόσο πολύ, που να μη θέλει να κάνει τίποτα. Γι’αυτόν είναι μια περίοδο ξεκούρασης και ανάκτησης δυνάμεων.. Μετά την περίοδο αυτή θα σηκωθεί πάλι μόνος του και θα επιστρέψει στη σκληρή δουλειά. Πολλές φορές, ίσως νιώσετε ότι έχετε να κάνετε με δυο ανθρώπους. Ο Ζυγός ξέρει να διατηρεί μια τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε τόσο αντιφατικές καταστάσεις! 

Η βία και η αναταραχή τα αρρωσταίνει υπερβολικά και κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν εντάσεις και φασαρίες. Μην ξαφνιαστείτε αν ανακαλύψετε πως ο Ζυγός σας εξαφανίστηκε όταν άρχισε μια φασαρία και επανήλθε όταν όλα ομαλοποιήθηκαν. Το κάνει απλά γιατί δεν αντέχει τις φασαρίες. Χαλάει η ισσοροπία της ύπαρξης του. Δε σημαίνει πως αδιαφορεί. Απλά είναι αρκετά διπλωμάτης. Οι περισσότεροι Ζυγοί μιλάνε πολύ και μπορούν να ανοίξουν εύκολα συζήτηση πάνω σε οποιοδήποτε θέμα. Αν εσείς βαριέστε, υπάρχει περίπτωση να μιλήσουν μόνοι τους για αρκετή ώρα, αναλύοντας τα πάντα και καταλήγοντας σε κάποιο συμπεράσμα, χωρίς εσείς καν να έχετε μιλήσει! Ο λόγος που μιλάει τόσο, είναι επειδή θέλει να δει όλες τις πλευρές και να αντιμετωπίσει το θέμα αντικειμενικά. Είναι πολύ καλός ακροατής, αλλά αν θεωρήσει ότι έχετε άδικο, θα σας το πει όσο κι αν σας αγαπάει. Είναι σκληρός, βλέπει τα πράγματα αντικειμενικά και ενδιαφέρεται για τα γεγονότα μιας κατάστασης.

Πολλές φορές, λόγω αυτής της λεπτότητας που διαθέτουν παρεξηγούνται εύκολα και δε γίνονται εύκολα δεκτοί στις συναναστροφές τους, με αποτέλεσμα να προκαλούν ζήλιες και απόρριψη. Ο χοντροκομμένος , άξεστος και ο αγροίκος άνθρωπος είναι ο μόνος ο οποίος δεν πλησιάζει ένας Ζυγός και δεν τον αφορά. Γενικότερα, οι Ζυγοί πιστεύουν ότι πρέπει να πάρουν ό,τι καλύτερο έχει να τους προσφέρει η ζωή, όμορφα πράγματα, ρούχα αλλά και κοσμήματα. Λανθασμένα, πολλές φορές χρώματα, ή λανθασμένη διακόσμηση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά έναν Ζυγό, που και ο ίδιος συνήθως δεν μπορεί να το αντιληφθεί. Του αρέσουν τα απαλά χρώματα, η καλή και ενδιαφέρουσα παρέα, τα καλά κρασιά και η χαρούμενη ή ανάλαφρη μουσική. Αντιπαθούν τα ζωηρά και φωτεινά χρώματα και όπως το Φθινόπωρο τους έδωσε ζωή, έτσι οι χρωματικές τους προτιμήσεις είναι οι γήινες και παλ αποχρώσεις. Τα αγαπημένα πετράδια τους είναι τα αστραφτερά διαμάντια. Ό,τι πιο κλασσικό και πολύτιμο! Επίσης λατρεύουν τα βελούδινα τριαντάφυλλα…Ο Ζυγός δεν θα πρέπει να υπερασχολείται με κάτι γιατί έτσι κινδυνεύει η υγεία του. Θα πρέπει να προσέξει τη τάση του προς τα γλυκά και ίσως τα ποτά. Γενικότερα, όμως είναι αρκετά υγιή άτομα από άλλους, εκτός αν κουράζονται πολύ.

Θυμηθείτε ότι ο Ζυγός φέρνει την ειρήνη, την ισορροπία και την ηρεμία ανάμεσα στους ανθρώπους. Είναι μια ζυγαριά που αμφιταλαντεύεται στο χρόνο ψάχνοντας την τέλεια ισορροπία, την αλήθεια.