Παρθένος : 24 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου

Το σύμβολο του ζωδίου της Παρθένου είναι μια γυναικεία φιγούρα με γυμνούς τους ώμους και το μπούστο.

Κυρίαρχος πλανήτης του ζωδίου είναι ο Ερμής.

Το στοιχείο που ανήκει είναι η Γη.

Η αυθόρμητη αντίδραση της είναι ψυχρή και απόμακρη.

Τα βασικά στοιχεία του χαρακτήρα της είναι η λεπτολογία και ο συντηρητισμός.

Το απέναντι και αντίθετο ζώδιο της Παρθένου είναι ο Ιχθύς.

Η λέξη κλειδί για την Παρθένο είναι : Προσφέρω.

Η φράση κλειδί της είναι : Πρέπει να αναλύσω.

Παρθένος : 24 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου

Παρθένος : 24 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου

Τα άτομα που γεννήθηκαν στο ζώδιο της Παρθένου  κυριαρχούνται από τις ιδιότητες του πλανήτη Ερμή. Ο Ερμής ήταν ο αρχαίος Έλληνας θεός του εμπορίου, της επικοινωνίας, της γρήγορης σκέψης, των ταξιδιών, της συνεχούς αναζήτησης νέων ιδεών και τάσεων. Είναι τρομερά έξυπνα, ετοιμόλογα με καθαρό πνεύμα. Είναι άτομα εσωστρεφή, αγαπούν τη συνεχή γνώση και μάθηση. Οι Παρθένοι έχουν την ικανότητα να ασχολούνται με τις λεπτομέρειες. Δουλεύουν σκληρά και τους αρέσει η ειλικρίνεια και η εντιμότητα. Το όνομα του ζωδίου τους, σίγουρα δεν είναι τυχαίο. Δεν είναι φλύαροι, επιδειξιομανείς αλλά ούτε αυτό που λέμε “γλεντζέδες”. Αποφεύγουν, συνήθως τις κοσμικές συγκεντρώσεις και τα πλήθη και προτιμούν τη μοναξιά. Πολλές φορές, προσπαθούν να γίνουν πιο κοσμικοί, αλλά πιέζουν τον εαυτό τους για να γίνουν…Τα γλέντια, η διασκέδαση και τα ξενύχτια είναι ανοησίες και όχι κάτι ιδιαίτερο για τα άτομα του ζωδίου αυτού.

Ένα άλλο τους χαρακτηριστικό είναι η ψυχρότητα και η αδιαφορία για τα ζητήματα ψυχής. Θεωρούνται άτομα αποστασιοποιημένα από τα αισθήματα και απόμακρα. Το ζώδιο αυτό, ανήκει στο στοιχείο της Γης. Η Γη έχει δώσει στα άτομα αυτά τετράγωνη λογική, συντηριτισμό, πρακτικότητα, αγάπη, μεθοδικότητα, διαύγεια και προσκόλληση στις υλικές απολαύσεις. Πολλές φορές τα άτομα αυτά στερούνται την πνευματικότητα και το αληθινό νόημα της ζωής, κυνηγώντας τις λογικές εξηγήσεις, κάνοντας χρονοβόρες και λεπτομερείς αναλύσεις και απορρίπτοντας κάθετι που έχει να κάνει με το συναίσθημα και την ψυχή.

Είναι φιλότιμα, τίμια, εργατικά και αφοσιωμένα στο καθήκον και τους σκοπούς που έχουν θέσει για τη ζωή τους. Το μυαλό τους είναι διαυγές και κοφτερό και έχουν μεγάλη παρατηρητικότητα. Επίσης, είναι αρκετά ματαιόδοξοι.  Η Παρθένος απεχθάνεται την ανευθυνότητα, την τεμπελιά και την αργοπορία. Πολλές φορές θα δουλέψει, θα κάνει το καθήκον του ακόμα και αν τα νεύρα του έχουν φτάσει στα όρια τους, ακόμα και αν είναι έτοιμος να πέσει κάτω από υπερκόπωση ή εξάντληση. Αυτό συμβαίνει, γιατί αναλαμβάνει περισσότερες ευθύνες από τις δυνάμεις του. Συνήθως, τα άτομα αυτά, πληρώνονται λιγότερο απ’όσο θα έπρεπε για τη σκληρή δουλειά που αναλαμβάνουν. Η Παρθένος είναι από τα ζώδια του καθήκοντος. Θα βοηθήσει οποιοδήποτε αβοήθητο πλάσμα, αλλά μέχρι ένα σημείο. Το “όχι” της είναι όχι και δεν πρόκειται να υποσχεθεί κάτι που αμφιβάλει αν μπορεί να το τηρήσει. Αγαπάει την αλήθεια, την οικονομία, τη διακριτικότητα και τους λογικούς ανθρώπους. Δεν τρέφουν αυταπάτες και δύσκολα μπορεί κανείς να τους εξαπατήσει.

Θυμηθείτε, ότι το άγχος, η ένταση και τα νεύρα είναι στοιχεία που επικρατούν στη καθημερινότητα τους. Οι Παρθένοι ανησυχούν πολύ, όταν μπορέσουν και κατανοήσουν ότι θα πρέπει να κυριαρχούν αυτοί στις λεπτομέρειες που τους απασχολούν και όχι αυτές σε εκείνους, ίσως καταφέρουν πολλά.

Η Παρθένος, γενικά, δεν εξωτερικεύει τα συναισθήματα της και δεν είναι τόσο εκδηλωτική, μέχρι κάποιος να τη γνωρίσει καλύτερα. Οι Παρθένοι, δεν πρόκειται να χαρίσουν κολακείες, απλά για να τις πουν, αλλά αν θα κάνουν κάποια κολακεία θα είναι αληθινή. Η κριτική των πάντων , η συνεχής λεπτολογία και η υπερβολική, πολλές φορές, ανησυχία είναι χαρακτηριστικά που,πολλές φορές βασανίζουν τους Παρθένους και τους αποξενώνουν ακόμα και από πολύ καλούς φίλους. Έτσι τα πράγματα κάποιες φορές θλίβουν τα άτομα της Παρθένου και μια αποστασιοποίηση και μελαγχολία βρίσκεται στη ζωή, τη φυσιογνωμία και τη συμπεριφορά τους. Καλό θα είναι τα άτομα αυτά, να βρίσκονται σε περιβάλλον με άτομα πιο εξωστρεφή ώστε να μπορούν να εξωτερικεύουν τα συναισθήματα και τα πραγματικά τους “θέλω”.

 

 

Advertisements