Ιχθείς και Γάμος

ΙΧΘΕΙΣ

Όταν έρχεται η ώρα του γάμου εσείς οι Ιχθείς το έχετε σκεφτεί τόσο πολύ….και έχετε μετρήσει τα πάντα στο μυαλό σας. Όταν πρόκειται για τον γάμο, οι Ιχθείς έχουν βρει τη σωστή επιλογή αφού πρώτα έχουν κάνει αρκετές δοκιμές και σφάλματα. Συγχαρητήρια! Τώρα πρέπει να μάθετε την Άλφα-Βήτα του έγγαμου βίου. Και το Α είναι – πάντα να διατηρήσετε την ταυτότητα σας και την ανεξαρτησία σας , παρά το γάμο. Υπάρχουν εκείνοι που λένε ότι μετά το γάμο, δεν υπάρχει χώρος για το «εγώ» – αλλά για το «εμείς». Αλλά αυτό δεν αρμόζει σε σας…. Εσείς είστε «εσείς» και γνωρίζετε ότι είναι πολύ εύκολο η ρουτίνα της καθημερινής ζωής να σας οδηγήσει σε ένα τέλμα ή ακόμα και αδιαφορία προς τον σύντροφο σας.

Από την άλλη , θέλετε να κάνετε τα πάντα για τον σύντροφο σας και να τον ευχαριστήσετε αλλά αυτό δεν είναι καλό για την ψυχική ευεξία σας. Καταστέλλοντας τις φιλοδοξίες σας και τις προσωπικές σας απολαύσεις δημιουργείτε στον σύζυγο σας την εντύπωση ότι μπορείτε να γίνεται υποχείριο του.

Για σας θα είναι πολύ εύκολο να ζήσετε με έναν όχι και τόσο καλά οργανωμένο τρόπο ζωής. Ο σύντροφος σας μπορεί να σας κατηγορεί ότι δεν δίνετε την απαιτούμενη σημασία για πράγματα που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, και δεν είναι και τελείως λάθος. Αλλά εσείς δεν είστε σκόπιμα αμελής, απλά πιστεύετε ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα να κάνετε.

Ιχθείς και Γάμος

Ιχθείς και Γάμος

 Σαν γονείς, δεν αμελείτε τα καθήκοντα σας και δίνετε την ευκαιρία στα παιδιά σας να μάθουν αλλά και να οργανωθούν στην ζωή τους. Αλλά όμως, μπορεί και να κακομάθετε τα παιδιά σας όχι τόσο με την παροχή υλικών αγαθών αλλά με την υπερβολική σας φροντίδα που τους δείχνετε. Κατά την δική σας γνώμη, πιστεύετε ότι δεν κάνετε κανένα λάθος. Έτσι, όταν πραγματικά τα παιδιά σας κάνουν κάτι λάθος, όπως π.χ. οι βαθμοί τους στο σχολείο δεν είναι και τόσο καλοί, τότε σας έρχεται σοκ. Έτσι, θα πρέπει να μάθετε να διδάξετε το παιδί σας λίγη αυτοπειθαρχία και τις αρετές της σκληρής δουλειάς και της εντιμότητας.

 

 

Πηγή : e-zwdia.gr