Τοξότης : 23 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου

Το σύμβολο του ζωδίου του Τοξότη είναι το τόξο με το βέλος και ο Κένταυρος.

Κυρίαρχος πλανήτης του ζωδίου του είναι ο Δίας.

Το ζώδιο του Τοξότη ανήκει στο στοιχείο της Φωτιάς.

Η αυθόρμητη του αντίδραση είναι θετική και φιλική.

Βασικά χαρακτηριστικά του είναι η αισιοδοξία, η τιμιότητα και η αστάθεια.

Η λέξη κλειδί για τον Τοξότη είναι η : Περιπλάνηση.

Η φράση κλειδί του είναι : Μη με φυλακίζετε!

Το αντίθετο και απέναντι ζώδιο του είναι οι Δίδυμοι.

 

Το στοιχείο ης Φωτιάς στο οποίο ανήκει το ζώδιο του Τοξότη εμπλουτίζει τον χαρακτήρα των ατόμων του με ζεστασιά, εξωστρέφεια, εκφραστικότητα, χαρούμενη ιδιοσυγκρασία και ανεμελιά.  Οι Τοξότες είναι γεμάτοι πάθος για τη ζωή, είναι παρορμητικοί και χαρακτηρίζονται φλογεροί, λάγνοι και ανυπόμονοι εραστές. Είναι άτομα δραστήρια, τους αρέσει να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής αλλά πολλές φορές είναι ανεύθυνοι, άστατοι και απρόβλεπτοι. Ο πλανήτης Δίας που και αυτός κυβερνά το ζώδιο του Τοξότη, εμφυσά στα άτομα αυτά δύναμη στο χαρακτήρα, φιλοσοφική διάθεση, αισιοδοξία και αγάπη για τις απολαύσεις της ζωής. Όπως και ο Δίας, ο πατέρας των Θεών, οι Τοξότες έχουν έντονες και επιτακτικές επιθυμίες και τιμωρούν αυτούς που τους αντιστέκονται και διαφωνούν μαζί τους. Φυσικά όπως ο Δίας, οι Τοξότες δεν έχουν άμυνες απέναντι στους πειρασμούς και είναι άπιστοι. Αγαπούν την εξερεύνηση, την περιπλάνηση και την αλλαγή. Είναι γεμάτοι περιέργεια για τη ζωή, αγαπούν τα ταξίδια και είναι οπαδοί των νέων τάσεων και των καινούριων ιδεών. Η αισιοδοξία και το χιούμορ τους είναι ανεξέλεγκτα και τα βοηθούν να ανταπεξέρχονται στις δύσκολες καταστάσεις. Είναι άτομα φιλοσοφημένα. λίγο ανεύθυνα και μισούν τον περιορισμό της ελευθερίας και των κινήσεων τους. Απεχθάνονται τις δεσμεύσεις και αποφεύγουν κάθε πιεστική και στενόχωρη σχέση.

Είναι άτομα που δεν δένονται συναισθηματικά και δεν προσκωλλόνται σε κανέναν. Αποφεύγουν τους συντρόφους που μοιάζουν εξαρτημένοι από πάνω τους και προτιμούν να απομακρύνονται από τέτοιες καταπιεστικές σχέσεις. Είναι άτομα ειλικρινή, διαθέτουν μια αφοπλιστική ευθύτητα στο χαρακτήρα και τολμούν να πουν κατάμουτρα τα πράγματα με το όνομα τους, χωρίς να πολυσκεφτούν τις συνέπειες. Η ωμή έκφραση, η έλλειψη τακτ και η άξεστη συμπεριφορά είναι πρακτικές που χαρακτηρίζουν τους Τοξότες. Είναι άτομα που η αίσθηση του χιούμορ τους θεωρείται ακραία και η προσβολή των άλλων είναι συνηθισμένη τακτική. Είναι άτομα έξυπνα, ετοιμόλογα και πολύ μα πολύ φλύαρα. Όταν ξεκινήσουν να μιλούν δε σταματούν, είναι κουτσομπόληδες και σχολιάζουν τα πάντα και τους πάντες. Δεν χαρακτηρίζονται από εχεμύθεια και καλά θα ήταν να μην εμπιστεύεστε τα μυστικά σας σε έναν Τοξότη! Οι τρόποι της συμπεριφοράς αυτών των ατόμων είναι αδέξιοι, μοιάζουν να είναι εκτός τόπου και χρόνου, είναι μονίμως ακατάστατοι, χαμένοι και ζουν σε μια χααώδη κατάσταση. Τα θέματα που τους απασχολούν είναι πολλά, ανακατεμένα, μινίμως εκκρεμή, μισοτελειωμένα και πολλά από αυτά είναι μόνο δημιουργήματα του ανήσυχου μυαλού τους. Οι αλλαγές στα σχέδια και τα προγράμματα τους είναι μόνιμες και συνεχείς, οι μετακινήσεις τους ατέρμονες και η αστάθεια τους μεγάλη.

Οι Τοξότες λόγω της τάσης που έχουν να κινούνται συνεχώς, διασπούν πολύ εύκολα την προσοχή τους, μεταπηδούν από το ένα ζήτημα στο άλλο, φλυαρούν χωρίς σκοπό, χάνουν τον προσανατολισμό τους και φυσικά καταναλώνουν πολύτιμη ενέργεια χωρίς λόγο και άσκοπα. Κατά τα άλλα όμως παρόλο το χάος της ζωής τους είναι άτομα τρυφερά, γεμάτα κατανόηση και γενναιοδωρία. Αγαπούν τους δικούς τους και τους συμπαραστέκονται. Είναι άτομα που συχνά υπόσχονται πολλά γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους. Η τάση τους να προσφέρουν, τους οδηγεί στην υπερβολή. Έχουν πολλούς φίλους, είναι κοινωνικοί, εκδηλωτικοί και χαρούμενοι. Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά των ατόμων αυτών είναι η αγάπη στην προσωπική τους ελευθερία και η ανεξαρτησία των κινήσεων τους. Δεν ανέχονται την παραμικρή κατπίεση, έλεγχο και περιορισμό. Είναι άτομα που  δύσκολα κατασταλάζουν σε μια σχέση και αν ακόμα αυτό συμβεί, η στάση τους είναι δεδομένη και πρέπει να γίνει σεβαστή. Δεν προσκολλώνται, δε δένονται, δε συμμετέχουν. Η αλλαγή στις διαθέσεις τους είναι αξιοπερίεργη και είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεθεί άνθρωπος να ακολουθήσει το ρυθμό τους.

Σαν ερωτικοί σύντροφοι είναι άστατοι και άπιστοι. Μισούν την παγίωση, τον περιορισμό και την πλήξη. Αναζητούν μόνιμα συντρόφους δυναμικούς και προσγειωμένους αλλά οι ίδιοι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στη δέσμευση. Οι σχέσεις τους χαρακτηρίζονται από σκαμπανεβάσματα, χωρισμούς, φασαρίες και συμφιλιώσεις. Δεν αγαπούν τους κτητικούς και απαιτητικούς συντρόφους και προσπαθούν όπου μπορούν να επιβάλλουν το δικό τους ανοργάνωτο τρόπο ζωής. Τα διαζύγια είναι πολύ συχνά στους Τοξότες, οι οποίοι δεν μπορούν εύκολα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις ενός νοικοκυριού και μιας σοβαρής σχέσης. Οι εξωσυζυγικές περιπέτειες είναι κάτι το συνηθισμένο και απόλυτα φυσικό για τα άτομα αυτά, τα οποία αναπνέουν για να δοκιμάζουν την ποικιλία και την αλλαγή. Οι Τοξότες αγαπούν τη φύση και τα ζώα και ειδικά τους σκύλους και τα άλογα. Τα χρώματα που προτιμούν είναι το σκούρο μπλε, το βυσσινί και οι αποχρώσεις του μωβ.