Αιγόκερως : 22 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου

Το σύμβολο του ζωδίου του Αιγόκερου είναι μια άγρια κατσίκα.

Ο κυρίαρχος πλανήτης του είναι ο Κρόνος.

Το ζώδιο του Αιγόκερου ανήκει στο στοιχείο της Γης.

Βασικό στοιχείο του χαρακτήρα του είναι η σταθερότητα.

Η αυθόρμητη του στάση είναι προσεκτική και επιφυλακτική.

Το απέναντι και αντίθετο του ζώδιο είναι ο Καρκίνος.

Η λέξη κλειδί για τον Αιγόκερω είναι : Όφελος.

Η φράση κλειδί του είναι : Εγώ χρησιμοποιώ.

 

Ο Αιγόκερως κυριαρχείται από τον πλανήτη Κρόνο. Σύμφωνα με την αρχαία μυθολογία, ο Κρόνος ήταν γιος της Γης και του Ουρανού και πατέρας του Δία. Έτρωγε τα ίδια του τα παιδιά μέχρι που αυτοκαταστράφηκε και έχασε το θρόνο του. Αυτός ο πλανήτης προικίζει τα άτομα του Αιγόκερου με σταθερότητα, ικανότητα οργάνωσης, αποτελεσματικότητα, ωριμότητα, απέραντη υπομονή αλλά και φόβο για κάθε καινούριο και τρομερή προσκόλληση στα δεδομένα και συνήθη. Η πειθαρχία, το καθήκον και το πείσμα είναι βασικά χαρακτηριστικά τους. Η απαισιόδοξη στάση στη ζωή και η καταστροφή του ίδιου τους του εαυτού, με αρρωστημένο άγχος και απέραντη ψυχρή αδιαφορία για τα αισθήματα των άλλων, είναι εξίσου ένα βασικό τους στοιχείο. Ο Αιγόκερως είναι το πιο δυνατό ζώδιο από τα τρία που έχουν σαν στοιχείο τη Γη. Το στοιχείο της Γης, τον έχει εξοπλίσει με τρομερή σταθερότητα και προσήλωση στην πραγματικότητα. Είναι πολύ ισχυρογνώμονες, ξεροκέφαλοι, ιδιαίτερα πρακτικοί και τρομερά λογικοί. Για πολλούς Αιγόκερους, η ψυχρή λογική, που είναι πάνω απόλα, νεκρώνει και παγώνει την ίδια τους τη ζωή.

Τα άτομα αυτά έχουν πολλά προτερήματα αλλά και πολλά ελαττώματα, τα οποία βέβαια δεν τα αντιλαμβάνονται. Σημαντικά προτερήματα ενός Αιγόκερου είναι η επιμέλεια και η μεγάλη προσήλωση στους σκοπούς και τους στόχους του. Είναι εξαιρετικά οργανωτικός και επίμονος έτσι ώστε να φτάσει εκεί όπου έχει αποφασίσει. Το αίσθημα της ευθύνης είναι πολύ ανεπτυγμένο σε αυτά τα άτομα και δεν πρόκεται ποτέ να υποσχεθούν πράγματα ή να αναλάβουν ευθύνη, χωρίς να εκτελέσουν αυτό που είπαν. Εάν σας υποσχέθηκε κάτι ένας Αιγόκερως, σίγουρα θα το πάρετε!

Είναι άτομα που έχουν ανάγκη μια καλή και επικερδή εργασία, μια αρκετά υψηλή κοινωνική θέση με καλή φήμη και βεβαίως μια ασφαλή οικογενειακή κατάσταση. Το προστατευτικό και ασφαλές περιβάλλον είναι απαραίτητο για αυτούς, που προσπαθούν σε όλη τους τη ζωή να το πετύχουν και φυσικά τα καταφέρνουν. Όλοι σχεδόν οι Αιγόκεροι, κάνουν σχέσεις και γάμους συμφέροντος ή προσβλέπονταςσε άλλους επωφελείς για αυτούς παράγοντες. Πουθενά και σχεδόν για κανένα από αυτά τα άτομα δεν υπάρχει χώρος για συναίσθημα, πάθος και ένταση. Και αν υπάρχει, είναι κάτι αρχικό που τιθασεύεται και υποτάσσεται κάτω από την εξουσία του μυαλού και της λογικής. Η προσωπική τους ζωή πάντα κυλάει παράλληλα μέσα σε ένα πλαίσιο υπαρκτής ασφάλειας και ας περιέχει στοιχεία αυθορμητισμού και παρόρμησης. Τίποτα δε γίνεται αν πρώτα δεν αναλυθεί χίλιες φορές, αν δε ζυγιστεί πάρα πολύ καλά από την καλή και ανάποδη, αν δεν καταγραφούν τα υπέρ και τα κατά, αν δεν είναι επωφελές και τέλος αν δεν εξαντληθούν τα όρια όλων, οπότε ίσως έχει εξαντληθεί και η ίδια η ζωή τους. Είναι άτομα που πατούν γερά στη Γη, αντλώντας όμως από αυτήν μόνο το άκαμπτο υλικό της και τη ψυχρότητα της ύλης. Πιστεύουν ακλόνητα  πως έχουν δίκιο σε όλα, χωρίς να σφάλλουν ποτέ. Όλοι οι άλλοι υφίστανται την εξονυχιστική ανάλυση και την αποδοκιμασία τους καθώς και τη φοβερή τους κριτική. Ό,τι κακό και στραβό έχετε, θα το ανακαλυψει ένας Αιγόκερως, ο οποίος δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δει τίποτα από τα καλά σας.

Είναι εκ γενετής απαισιόδοξα άτομα, βλέπουν το ποτήρι της ζωής μισοάδειο παρά μισογεμάτο, είναι πάντα καχύποπτοι και επιφυλακτικοί, βλέπουν παντού κρυμμένους εχθρούς και ύπουλους ανταγωνιστές. Έτσι είναι αδύνατον να καταλάβουν τις αγνές προθέσεις κανενός και πάντα όλα διυλίζονται για να καταλήξουν πως είχαν τελικά δίκιο να μην εμπιστεύονται κανέναν. Από τους άλλους οι Αιγόκεροι απαιτούν την ύπαρξη  δυνατών αισθημάτων και αφοσίωσης, αλλά πρέπει να μάθουν και να δίνουν αυτά που ζητούν ή τελικά να μάθουν να ζητούν και να παίρνουν όσοα ακριβώς δίνουν. Ο απόλυτος πρακτικός ρεαλισμός, μπορεί να είναι τελικά το πο μεγάλο προτέρημα αλλά και το μεγαλύτερο μειονέκτημα ενός Αιγόκερου. Η τετράγωνη λογική του τον βοηθά να αυτοπροστατεύεται, να μην κάμπτεται και να οργανώνει τη ζωή του και την επιτυχία του. Η έλλεψη ευαισθησίας όμως και η αποχή από οτιδήποτε ιδεαλιστικό, πνευματικό και φιλοσοφικό, τον ισοπεδώνει σαν χαρακτήρα και τον απομακρύνει από την ομορφιά των μυστηρίων της ζωής. Για τον Αιγόκερω δεν έχει καμία αξία η ψυχή και το πνεύμα, αλλά μόνο η υλιστική σταδιοδρομία του ανθρώπου. Οι Αιγόκεροι που διαφοροποιούνται είναι ελάχιστες εξαιρέσεις και προφανώς επηρεάζονται και από άλλα στοιχεία.

Όλες οι εκδηλώσεις ενός Αιγόκερου που περιέχουν συναίσθημα, γίνονται εθιμοτυπικά, έχουν σαν αντικείμενο πάρα πολύ στενά δικούς τους ανθρώπους και μόνο, και είναι ίσως βήματα κάποιου σχεδίου. Το βασικό σχέδιο είναι να ικανοποιήσουν την περίεργη άποψη τους για τη ζωή, που είναι ατομιστική, αδιαφανής και που τελικά τη γνωρίζουν μόνο αυτοί! Ένας Αιγόκερως δε φανερώνει ποτέ τον πραγματικό του εαυτό και υπάχρουν Αιγόκεροι που νομίζει κανείς πως είναι διχασμένες προσωπικότητες! Άψογοι τυπικά σε όλα, άγνωστοι και υποχθόνιοι κατά βάθος. Δεν διστάζουν να εκδικηθούν αυτούς που νομίζουν πως τους εναντιώνονται και πάντα με κακό και ύπουλο τρόπο. Τα σχέδια τους δεν αποκαλύπτονται παρά μόνο όταν σιγουρευτούν πως δεν κινδυνεύουν από ανταπόδοση. Είναι πολύ μελετημένοι και σπαταλούν πολύ ζωή σχεδιάζοντας πονηριές και κρυφές κινήσεις. Ποτέ μην είστε σίγουροι για την ευθύτητα και τα ειλικρινή αισθήματα ενός Αιγόκερου και μην του δίνεστε ολοκληρωτικά.

Advertisements