Υδροχόος : 21 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου

Το σύμβολο του ζωδίου του Υδροχόου είναι ο αρχαίος Οινοχόος.

Κυρίαρχοι πλανήτες του ζωδίου του Υδροχόου είναι ο Ουρανός και ο Κρόνος.

Το ζώδιο του Υδροχόου ανήκει στο στοιχείο του Αέρα.

Βασικά στοιχεία του ζωδίου αυτού είναι η ψυχραιμία, η ειλικρίνεια, ο ανθρωπισμός και η λογική.

Η αυθόρμητη του αντίδραση είναι φιλική και θετική.

Οι λέξεις κλειδιά για τον Υδροχόο είναι : Ανεξαρτησία, ελευθερία.

Η φράση κλειδί για τον Υδροχόο είναι : Τα ξέρω όλα!

Το απέναντι και αντίθετο του ζώδιο είναι ο Λέων.

Τα άτομα που έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Υδροχόου κυριαρχούνται από τον Ουρανό. Ο πλανήτης αυτός τα έχει προικίσει με επαναστατικότητα και με ένα πολύ ισχυρό αίσθημα δικαίου, που διακατέχει όλες τις σκέψεις και τις πράξεις τους. Το αίσθημα της ισότητας, η δύναμη αντίστασης στο κατεστημένο, η εκκεντρικότητα, η προοδευτική σκέψη και η φιλοσοφική διάθεση, δίνουνα στα άτομα του Υδροχόου και τη δύναμη, να τα βγάλουν πέρα με όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονται και να διατηρούν μια ισσοροπία στη ζωή τους. Τα άτομα αυτά επηρεασμένα από τον πλανήτη Ουρανό, έχουν απίστευτο πείσμα και ισχυρογνωμοσύνη. Από την άλλη μεριά, ο πλανήτης Κρόνος που και αυτός κυριαρχεί εδώ, εμφυσά στα άτομα αυτά τις δυνάμεις αυτοκαταστροφής και του σκότους.

Εκτός δηλαδή από το οργανωτικό πνεύμα, την αποτελεσματικότητα στις κινήσεις, τη απέραντη υπομονή, την πειθαρχία, το αίσθημα του καθήκοντος, οι Υδροχόοι διακρίνονται για την απαισιόδοξη στάση τους απέναντι στη ζωή, που φτάνει στα όρια της αυτοκαταστροφής. Επίσης χαρακτηρίζονται από μια βαθύτατη ψυχρή και αδιάφορη στάση για τα αισθήματα των άλλων. Το στοιχείο του Αέρα όπου και ανήκουν, τα εμπλουτίζει με έξυπνη σκέψη καθώς και γρήγορες και αποτελεσματικές κινήσεις. Ο Αέρας που είναι άπιαστος, δεν εγκλωβίζεται  και εμφυσά στα άτομα αυτά τη φιλοσοφική σκέψη, τη συνεχή ανάγκη για γνώση, τη λογοτεχνική διάθεση και τη μόνιμη αναζήτηση ιδεών και τάσεων. Είναι ιδεαλιστές, φιλόσοφοι, λόγιοι και λατρεύουν να μεταδίδουν τις απόψεις και τις γνώσεις τους σε άλλους. Το κακό όμως είναι ότι ενώ κυριαρχούν στη γρήγορη αντίληψη και την άμεση κατανόηση κάθε κατάστασης, αδυνατούν να δώσουν αποτελεσματική λύση και προτιμούν αφού αναλύσουν διεξοδικά το θέμα, να αναθέσουν την επίλυση του σε κάποιον άλλον!

Η φιλία για τους Υδροχόους είναι σημαντική. Τα άτομα αυτά εκφράζονται πιο εύκολα λεκτικά παρά συναισθηματικά και θεωρούνται από τους άλλους ψυχρά, απόμακρα, άπιαστα και απρόβλεπτα. Θεωρούν πως είναι απαραίτητο να διατηρούν τον ατομικό τους χώρο και την ελευθερία τους. Γίνονται εύκολα συμπαθητικά, γιατί είναι έτοιμα να ακούσουν οποιαδήποτε άποψη. Είναι μειλίχια, ευγενικά, δε δείχνουν εύκολα τη δυσαρέσκεια ή τη διαφωνία τους. Γεγονός πάντως είναι πως διαφωνούν πολύ συχνά με όλους και με όλα. Είναι μεγάλοι ιδεαλιστές, οραματιστές, μαχητές, ανθρωπιστές και αλτρουιστές του ζωδιακού. Η συμμετοχή τους στον πόλεμο εναντίον της αδικίας, της φτώχειας και της δυστυχίας που υπάρχει στη σημερινή κοινωνία, δεν μπορεί να περιορίζεται στα λόγια, για αυτό και είναι έμπρακτη. Αναπτύσσουν πολύ έντονη κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα και δε διστάζουν να πρωτοστατούν σε πολλές εκδηλώσεις. Αναζητούν συνεχώς τη γνώση, την ανάλυση και ανυσηχούν μονίμως σχεδόν για το μέλλον της ανθρωπότητας! Όμως είναι αδίστακτοι με αυτούς που θα εναντιωθούν σε αυτές τις σωτήριες λύσεις που θα προτείνουν! Στο ζώδιο αυτό ανήκουν πολλοί γνωστοί ηγέτες, μεταρρυθμιστές, αλλά και αρχηγοί ολοκληρωτικών καθεστώτων, οι οποίοι μπροστά στην πραγματοποίηση του οράματος τους, για τη σωτηρία του κόσμου, δε δίστασαν να ξεκληρίσουν και να εξοντώσουν στρατιές ολόκληρες πολιτικών και ιδεολογικώ τους αντιπάλων!

Οι περισσότεροι όμως Υδροχόοι είναι φανατικοί οπαδοί ιδεολογιών για τις οποίες αναλώνουν άσκοπα πολλές φορές ολόκληρη τη ζωή τους. Στο τέλος συνήθως εισπράττουν την απομόνωση και τη μοναξιά, γιατί δε θέλησαν και δεν κατάφεραν να ενσωματωθούν στο κατεστημένο κοινωνικό πνεύμα και σύνολο. Η προσήλωση που έχουν σχεδόν μονίμως σε κάποιο οραματισμό ή μια ουτοπία, τους απομακρύνει από την πραγματικότητα. Ζουν συχνά χαμένοι σε έναν δικό τους κόσμο, ενδιαφέρονται για το καλύτερο αλλά σίγουρα για το πολύ μακρινό αύριο. Αδιαφορούν όμως για τους πολύ κοντινούς τους ανθρώπους, για το άμμεσο μέλλον αλλά και για το παρόν. Αρνούνται να ενταχθούν στο κατεστημένο και θεωρούνται ψυχρά λογικοί, συναισθηματικοί αδιάφοροι, ιδιαίτερα σκληροί αλλά και φιλοσοφημένοι ανθρωπιστές!

 

Advertisements