Ιχθείς : 19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου

Το σύμβολο των Ιχθυών είναι δύο ψαράκια που κολυμπούν αντίθετα.

Κυρίαρχοι πλανήτες των Ιχθυών είναι ο Ποσειδώνας και ο Δίας.

Το ζώδιο αυτό ανήκει στο στοιχείο του Νερού.

Βασικά στοιχεία του χαρακτήρα των ατόμων αυτών είναι η ευαισθησία, η αστάθεια και οι ελιγμοί.

Η αυθόρμητη τους αντίδραση είναι ευγενική και συγκαταβατική.

Η λέξη κλειδί για τους Ιχθείς είναι : Εμπιστοσύνη.

Η φράση κλειδί για τους Ιχθείς είναι : Νομίζω ότι.

Το απέναντι και αντίθετο του ζώδιο είναι ο Παρθένος.

 

 

Ο Ποσειδώνας, ο οποίος είναι ένας από του κυρίαρχους πλανήτες, προσδίδει στα άτομα αυτά ένα μυστήριο και μια τάση απομόνωσης. Οι Ιχθείς αγαπούν την μοναξιά και το κλείσιμο στον δικό τους κόσμο. Η φαντασία των ατόμων αυτών είναι αχλίνωτη, τόσο που καμιά φορά τα βγάζει έξω από την πραγματικότητα. Όταν αντιληφθούν ποια ακριβώς είναι η κατάσταση, τότε απογοητεύονται και αποτραβιούνται στα βάθη των ωκεανών, στη βυθισμένη κατοικία του Ποσειδώνα. Ο Δίας, που και αυτός κυβερνά το ζώδιο αυτό, προσδίδει στα άτομα αυτά μια φιλοσοφική διάθεση, μια θετική και αισιόδοξη στάση για τη ζωή και μια συγκαταβατική και γεμάτη κατανόηση αντιμετώπιση των καταστάσεων. Οι Ιχθείς είναι άτομα που αγαπούν την ζωή, μαζί με όλες τις απολαύσεις που θα μπορούσαν να γευτούν. Το χρήμα, η καλοπέραση και οι ανέσεις είναι λίγα από αυτά που θα ήθελαν πάρα πολύ να έχουν και τα οποία δεν απορρίπτουν. Για να μπορέσουν να πετύχουν κάποιες τέτοιες υλικές απολαύσεις αναγκάζονται ενίοτε και χρησιμοποιούν πλάγια και όχι τόσο θεμιτά μέσα.

Το στοιχείο του Νερού στο οποίο ανήκουν τους εμπλουτίζει με πολύ μεγάλη συναισθηματκή ευαισθησία, αστείρευτη πηγή αισθημάτων, τα οποία σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμα τους, σαν τεράστια κύματα. Ενώ χαρακτηρίζονται από μια φαινομενική ηρεμία και ψυχραιμία, εν τούτοις βασίζονται από υπόγεια ρεύματα έντονων συγκινήσεων και παθών, τα οποία και εκφράζουν μόνο όταν βρεθούν κάτω από ιδανικές συνθήκες. Τα πήγαινε-έλα των κυμάτων αυτών κάνει τα άτομα αυτά αναποφάσιστα στις δύσκολες στιγμές και ειδικά όταν πρόκεται να ανατραπούν σημαντικές συνθήκες στη ζωή τους. Συχνά διακατέχονται από αλλαγή διαθέσεως και αντιδρούν απρόβλεπτα. Τη μια στιγμή μπορεί να δίνουν απέραντη αγάπη και την άλλη τρομακτική αδιαφορία. Αυτή η δυνατότητα όμως εναλλαγής, τους εμπλουτίζει και με ένα δυνατό αίσθημα αυτοσυντήρησης και μεγάλη ικανότητα προσαρμογής σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

 

Τα άτομα των Ιχθυών μαζί με τους Σκορπιούς είναι οι μεγάλοι αισθηματίες του ζωδιακού και άτομα που εξαρτώνται συναισθηματικά, ολοκληρωτικά και αποκλειστικά. Διαθέτουν τεράστια αποθέματα αγάπης, τα οποία όμως δίνουν σε κάποιους που θεωρούν εκλεκτούς και σημαντικούς. Οι Ιχθύες ακολουθούν πάντα το ένστικτο τους, το οποίο τους καθοδηγεί σωστά και τους βγάζει από δύσκολες καταστάσεις και στιγμές. Τους αποτρέπει επίσης από σοβαρούς πολλές φορες κινδύνους. Είναι ευαίσθητα άτομα τα οποία αναζητούν πάντα προστασία και περιποιήση. Είναι ονειροπόλοι και ρομαντικοί, για αυτό εμπιστεύονται εύκολα. Οι Ιχθύες πάντα κινδυνεύουν να παρασυρθούν από κάποιους πονηρούς, ψεύτες και ικανούς απατεώνες, οι οποίοι και τους εκμεταλλεύονται. Τα άτομα αυτά ερωτεύονται εύκολα. Προσδίδουν στα άτομα της αρεσκείας τους ψεύτικες και ιδανικές ιδιότητες, γιατί μισούν τη σκληρή πραγματικότητα. Αναζητούν πάντα την ηρεμία και την αγάπη, ενώ οι ίδιοι είναι τρυφεροί και στοργικοί σύντροφοι. Οι Ιχθύες αποφεύγουν με κάθε τρόπο τη σκληρή αντιπαράθεση και τις φιλονικίες. Πληγώνονται πολύ εύκολα από την άδικη κριτική και την επιθετικότητα.

 

Οι Ιχθείς όταν θέλουν να αποφύγουν μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία πρέπει να αποφασίσουν ή να εκτελέσουν κάποια σημαντική κίνηση, απομονώνονται, αποτραβιούνται στον κόσμο τους και περιμένουν να περάσουν τα δύσκολα. Διστάζουν πολύ εύκολα και τους λείπει συχνά η αυτοπεποίθηση. Είναι άτομα που δεν συγκρούονται ηθελημένα και δεν ανταγωνίζονται εύκολα για οτιδήποτε. Πολλοί από αυτούς είναι μοιρολάτρεις. Συχνά δεν έχουν δικά τους πιστεύω και κίνητρα και έτσι παρασύρονται πολύ εύκολα από διάφορες ιδεολογίες και τάσεις. Οι περισσότεροι πιστεύουν στην παραψυχολογία, την αστρολογία, τα μεταφυσικά φαινόμενα και όλα τα ανεξήγητα μυστήρια της ζωής  και της φύσης. Πιστεύουν στο πεπρωμένο και παρασύρονται εύκολα όπως και πείθονται από διάφορους επιτήδειους, οι οποίοι δεν έχουν πάντα αγνές προθέσεις. Κάποιοι από τους Ιχθείς είναι αρκετά σκληροί και ίσως στιγνοί στη συμπεριφορά και στον χαρακτήρα. Είναι καυστικοί, σαρκαστικοί και δηκτικοί στα σχόλια τους και πολύ συχνά υποδύονται ρόλους και προσποιούνται καταστάσεις. Το ζητούμενο είναι να επωφεληθούν πράγματα ή να δημιουργήσουν τις συνθήκες που χρειάζονται για να αποφύγουν ευθύνες.

 

Πάντα οι Ιχθείς χρησιμοποιούν χαμηλούς τόνους, μεγάλη ευγένεια και εκδηλώνουν αδυναμία. Όμως τα παραπτώματα τους είναι ανώδυνα και αθώα. Είναι άτομα που δεν εκδικούνται, συγχωρούν πολύ εύκολα και δεν κρατάνε κακίες. Έχουν έντονη την επιθυμία της προσφοράς, είναι πονόψυχοι και φροντίζουν πάντα τα δικά τους πρόσωπα με μεγάλη τρυφερότητα και απέραντη αγάπη. Οι Ιχθείς θα ήταν ικανοποιημένοι με έναν σύντροφο που θα μπορούσε να τους στηρίξει συναισθηματικά, ηθικά και ψυχικά. Αγαπούν την δύναμη και την καθοδήγηση από τον άνθρωπο που τους ενδιαφέρει.

Advertisements