Άντρας Αιγόκερως

Ο άντρας Αιγόκερως είναι από τους πιο δύσκολους άντρες του ζωδιακού κύκλου για πολλούς λόγους. Ο σημαντικότερος λόγος είναι πως σε όλες του τις σχέσεις διατηρεί πάντα την ανεξαρτησία του και είναι συναισθηματικά απόμακρος και ψυχρός. Το κακό είναι πως δεν είναι συναισθηματικός και για αυτό δεν πρόκεται ποτέ να εκδηλωθεί. Οι όποιες εκδηλώσεις του και αντιδράσεις, θα έχουν σίγουρη κάποια άλλη αιτία, όπως η σκέψη ότι μια πιθανή ρήξη να φέρει στο φως ένα διαζύγιο και κοινωνική απόρριψη. Η θεωρία του άντρα Αιγόκερου είναι ότι όπως στρώνει κανείς κοιμάται…Είναι αρκετά εγωιστής, ατομιστής, φιλόδοξος, προληπτικός και εργασιομανής, όπου και σκέφτεται και πράττει τελείως λογικά και ψυχρά, ανεξαρτήτως κατάστασης. Δεν είναι καθόλου παρορμητικός, δε δρα συναισθηματικά αλλά η ζωή του εξουσιάζεται από το τετράγωνο μυαλό του.

Όλες του οι αποφάσεις λαμβάνονται μετά από πολύ μεγάλη σκέψη και ανάλυση, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσει τους όποιους κινδύνους για τον εαυτό του. Μην περιμένετε από έναν άντρα Αιγόκερω να σας λύσει τα προβλήματα αυτομάτως ή να αποφασίσει εδώ και τώρα! Είναι κάτι παράλογο γι αυτόν. Όσο κι αν επιμείνετε, θα αποτύχετε. Πρέπει να έχετε υπομονή. Ο άντρας Αιγόκερως είναι εργασιομανής και πολύ φιλόδοξος. Πολύ συχνά είναι υψηλόβαθμο στέλεχος κάποιας μεγάλης επιχείρησης, απολαμβάνοντας τη εξουσία αλλά χωρίς να συμμετέχει σε ευθύνες. Είναι ικανός να εργαστεί όλο το 24ώρο αν χρειαστέι, για να φέρει εις πέρας τα καθήκοντα του αλλά και για να διακριθεί στην εργασία του. Δεν μπορεί να διανοηθεί πως μπορεί κάποιος άλλος να τον ξεπεράσει. Ο άντρας Αιγόκερως πιστεύει πως η καριέρα και η εργασία του έρχονται πάνω απόλα και πάντα όλα τα άλλα έπονται. Συνήθως οι περισσότεροι Αιγόκεροι ξεκινούν από το μηδέν και κάνουν τεράστιες περιουσίες μόνο με την εργατικότητα τους και την ικανότητα τους να διαχειίζονται σωστά τα οικονομικά τους.

Εκτός από το μόνιμο επάγγελμα του, ο Αιγόκερως έχει συνήθως πάρα πολλές δουλειές να κάνει και ποτέ δεν του φτάνει ο χρόνος για να εκπληρώσει όλες του τις υποχρεώσεις. Σχεδόν πάντα είναι γεμάτος προβλήματα, εκκρεμότητες και επείγουσες απασχολήσεις είτε αληθινές είτε κατασκευασμένες και έτσι αν υπάρχει σύντροφος, αυτή ίσως και να είναι στο τέλος της λίστας των προτεραιοτήτων του. Μονίμως θα είναι παραπονούμενη και αγανακτισμένη, ειδικά αν ανήκει σε κάποιο από τα ζώδια που προσκολλώνται συναισθηματικά και ελπίζουν σε κάποια ανταπόδοση. Ο άντρας αυτός αν αποφασίσει να δεσμευτεί σοβαρά με κάποια, θα επιλέξει εκείνη που θα προσθέσει στην εξωτερική του εικόνα. Γι αυτόν η μελλοντική σύζυγος, θα πρέπει να έχει κάποια οικονομική άνεση, να είναι ηθική και να είναι από υψηλή κοινωνική τάξη. Αυτό βέβαια είναι το ιδανικό για αυτόν, και αν κάποια από αυτές που θα γνωρίσει έχει αυτά τα πρόσοντα θα προτιμήσει να την παντρευτεί, γιατί ο γάμος είναι μια ζωή και δε χρειάζεται έρωτες, σκηνές και πάθη.

Τα διαζύγια είναι σχεδόν ανύπαρκτα και πολύ δύσκολα για τους άντρες Αιγόκερους, γιατί απλούστα οι σχέσεις των δύο συζύγων δεν διακατέχονται από συναισθηματική φόρτιση. Έτσι ένας Αιγόκερως μπορεί να διατηρήσει μια σχέση γάμου ή ένα σοβαρό δεσμό αιωνίως, χωρίς ούτε να βελτιώσει την κατάσταση, ούτε όμως και να χωρίσει. Έτσι δε δυσκολεύει τη ζωή του αλλά από την άλλη δεν κόβει και το νήμα. Ό,τι οφελεί το άτομο του είναι καλοδεχούμενο. Όλα τα άλλα είναι απορριπτέα.

Τα παιδιά του άντρα αυτού είναι η συνέχεια του και η εικόνα του στον έξω κόσμο. Άρα πρέπει να είναι άψογα και γι αυτό συνήθως είναι απαιτητικός πατέρας και οικογενειάρχης. Δίνει πολλά αλλά σίγουρα έχει κάποιες απαιτήσεις. Ας έχετε υπόψη σας ότι ο άντρας Αιγόκερως δε δίνει αν δε πρόκεται να πάρει τουλάχιστον τα ίδια και με τόκο! Στην οικογένεια του βέβαια ποτέ δε πρόκεται να λείψει τίποτα, αλλά όλα με μέτρο. Πάντα πρέπει να υπάρχει μια ασφαλιστική δικλείδα. Αυτή ακριβώς η στάση του ισχύει για όλες τις υποθέσεις που αφορούν όλους τους τομείς της ζωής του. Η εξασφάλιση από παντού εξουσιάζει τις ώρες και τις μέρες του.

Advertisements