Άντρας Υδροχόος

Ο άντρας που γεννήθηκε στο ζώδιο του Υδροχόου είναι υπερβολικά ιδεαλιστής και ανυπότακτος! Τα ξέρει όλα και όποιος είναι έξυπνος άνθρωπος, δεν θα έπρεπε με κανένα τρόπο να ακολουθεί και να πιστεύει αυτά που του σερβίρει το κατεστημένο! Ο άντρας Υδροχόος έχει πάρα πολλά σχέδια στο μυαλό του για να υλοποιήσει, αλλά συνήθως είναι μόνο λόγια. Οι γυναίκες των Υδροχόοων συχνά τους περιγράφουν σαν ανθρώπους πολύ τίμιους που όμως ζουν έξω από τον πραγματικό κόσμο, κλεισμένοι στα οράματα τους. Οι άντρες αυτοί είναι πρώτοι στις ανθρωπιστικές, μεταρρυθμιστικές, επαναστατικές και κοινωνικές ιδέες, κινήσεις και εκδηλώσεις. Πολύ συχνά καταναλώνουν μια ολόκληρη ζωή για το καλό της ανθρωπότητας , ξεχνώντας τις βασικές ανάγκες της δικής τους οικογενείας.

Άντρας Υδροχόος

Άντρας Υδροχόος

Τον Υδροχόο θα τον βρείτε υπστηρικτή, ηθικά και υλικά, των γειτόνων που έχουν ανάγκη, της κοινότητας και της πόλης. Τις ανάγκες όμως της οικογενείας τους θα τις περάσουν από κόσκινο. Ο άντρας αυτός είναι εγωιστής, ζητάει μια γυναίκα που θα έχει ανάλογο πνεύμα με αυτόν, να μπορεί να του αφοσιωθεί και να έχει αρκετή κατανόηση. Απαιτεί συναισθηματική κάλυψη και φροντίδα, ενώ εκείνος αρνείται πεισματικά τα τρυφερά λόγια και χάδια, θεωρώντας τις εκδηλώσεις αυτές ένα είδος αφέλειας! Ο έρωτας για τον άντρα Υδροχόο είναι ίσως μια ανοησία και μια αδυναμία που δεν αφορά αυτόν. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σπανίως μιλάει για τα ερωτικά του θέματα, λες και είναι κάτι που δεν τον αφορά!

Είναι πολύ δύσκολο να εξωτερικεύσει τα συναισθήματα του, ειδικά δημόσια. Ενδιαφέρεται αρκετά για την εικόνα που δείχνει προς τα έξω. Η άποψη των ανθρώπων για τους άντρες Υδροχόους είναι πως πρόκειται για αξιοπρεπείς ανθρώπους, ήρεμους, τίμους, φιλοσοφημένους αλλά και γλυκούς. Στο σπίτι όμως ο Υδροχόος μπορεί να γίνει βίαιος, να βρίζει χυδαία και να είναι απότομος. Όχι προς τα παιδιά του, αλλά προς τη γυναίκα του. Αντί να της συμπαρασταθεί συναισθηματικά, προσπαθει να την κριτικάρει, την ειρωνεύεται και την απωθεί, με αποτέλεσμα να την εκνευρίζει και να την κάνει να νιώθει παραμελημένη. Παρόλο που θεωρεί την προσωπική του ελευθερία απαραίτητη για τον ίδιο, αγνοεί πως μπορεί να υπάρξει απαίτηση για τα ίδια ακριβώς δικαιώματα και εκ μέρους της συντρόφου του. Ο ίδιος είναι τρομερά ζηλιάρης, δημιουργώντας φοβερά έντονες και βίαιες σκηνές ζηλοτυπίας. Είναι αρκετές φορές υπερβολικά κτητικός, αυταρχικός και αναχρονιστικός. Απαιτεί πολλές φορές υποταγή και υπακοή.

Ο άντρας αυτός δεν είναι δυνατόν να κλειστεί σε καλούπια, δεν υποκύπτει σε κανενός είδους εκβιασμό, συναισθηματικό ή υπαρξιακό και απαιτέι και εξασφαλίζει την ατομική και προσωπική του ελευθερία κινήσεων! Οι σκηνές ζήλειας εκ μέρους του συντρόφου του είναι άτοπες και δεν αποδίδουν κάποιο αποτέλεσμα. Ο Υδροχόος σας θα συνεχίσει να σας φέρεται απόμακρα και ψυχρά και θα αναζητάει πάντα την απομόνωση από τη ζεστή φωλιά που εσείς θα προσπαθείτε πάντα να φτιάχνετε και την οποία ο ίδιος απαιτεί! Στο σπίτι του άντρα Υδροχόου δε θα λείψει τίποτα μοντέρνο και απαραίτητο για το νοικοκυριό αλλά μην περιμένετε δώρα και κοπλιμέντα..Ο Υδροχόος για να ξεκουράζει το ανήσυχο μυαλό του και για να πετυχαίνει κάποια ισσοροπία, συχνά έχει εξωσυζυγικές σχέσεις. Τον ελκύουν ιδιαίτερα οι δύσκολες και απρόσιτες γυναίκες, αν και δε δεσμεύεται εύκολα και φυσικά δεν παντρεύεται νωρίς. Είναι όμως καλός οικογενειάρχης και κουβαλητής και από τη στιγμή που παντρεύτηκε θα κάνει τα πάντα να διατηρήσει το γάμο του κυρίως αν υπάρχουν παιδιά, για τα οποία κάνει πολλές θυσίες.

Advertisements