Άντρας Ιχθύς

Ο άντρας αυτός που γεννήθηκε σε αυτό το ζώδιο, γενικά χαρακτηρίζεται από χαμηλό προφίλ, χαμηλούς τόνους και μεγάλη ευαισθησία. Πολλές φορές αυτήν την ευαισθησία την προφασίζεται για να καλύψει την αδιαφορία και την απομάκρυνση του από τα πραγματικά προβλήματα της ζωής που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση. Όμως πραγματικά είναι ρομαντικός τόσο, που δημιουργεί στο μυαλό και τη φαντασία του μια μυθική και ψεύτικη διάσταση των ερωτικών συντρόφων του. Αγαπά και ερωτεύεται αυτό που έχει στο μυαλό του και όχι το αληθινό πρόσωπο της συντρόφου του. Δυσκολεύεται να εκφράσει τα συναισθήματα του, είναι κυκλοθυμικός και εσωστρεφής. Τη μια στιγμή μπορεί να είναι ενθουσιώδης και αμέσως μετά, μπορεί να είναι απόμακρος και κατσούφης. Όμως είναι αρκετά προσαρμοστικός, δεν διαμαρτύρεται εύκολα και είναι πιστός και αφοσιωμένος τουλάχιστον στην αρχή της σχέσης.

Άντρας Ιχθύς

Άντρας Ιχθύς

Ο άντρας αυτός παραμένει έμπιστος και σταθερός φίλος σε αυτούς με τους οποίους  έχει δεθεί συναισθηματικά  και διατηρεί τις φιλίες του για πάρα πολλά χρόνια, ίσως και για ολόκληρη τη ζωή του. Συμπαραστέκεται και βοηθά όποιον από τους δικούς του νιώσει πως τον έχει ανάγκη και νομίζει πως τον χρειάζεται. Είναι εχέμυθος, ποτέ δε θα προδώσει μυστικά και πληγώνεται αφάνταστα αν καταλάβει πως δεν έχει την ίδια αντιμετώπιση και από τους άλλους. Στη δουλειά και τη ζωή του γενικότερα, δεν κάνει τρομερά άλματα και δε ρισκάρει εύκολα. Δεν είναι τρομερά φιλόδοξος και δεν κυνηγάει μια καταξιωμένη καριέρα. Θα κάνει πάντα αυτό που νομίζει πως τον ευχαριστεί, αυτό που γεμίζει την ύπαρξη του και δεν τον πειράζει να αργήσει να ανέλθει στον επαγγελματικό τομέα. Χρειάζεται μια εργασία που θα τον ολοκληρώνει σαν άτομο και που θα του αφήνει τον απαραίτητο χρόνο να ταξιδεύει και να χαίρεται τα αγαπημένα του πρόσωπα και φυσικά να ονειρεύεται.

Είναι αρκετά αναποφάσιστος και λόγω αυτής της αναποφασιστικότητας που τον διακρίνει, είναι πολύ πιθανό να χάσει κάποιες ευκαιρίες στη ζωή του, τις οποίες και δεν εκτιμά εκείνη την ώρα. Ίσως αργότερα να μετανοιώσει γι αυτό αλλά τότε μάλλον θα είναι ήδη αργά. Προτιμά να αναβάλλει και να αφήνει για αργότερα την επίλυση κάποιων προβλημάτων. Επιλέγει συνήθως να εξαφανιστεί και να επανέλθει όταν όλα θα έχουν περάσει, αρνούμενος να εμπλακεί σε κάποια διαμάχη. Αποφεύγει συνήθως τις κατά μέτωπο συγκρούσεις και αντιπαθεί την ένταση και τη φασαρία. Σπάνια δημιουργεί σκηνές και καυγάδες και προτιμά να δείχνει αδιαφορία και ψυχρότητα. Κάνει αρκετή αυτοκριτική και δέχεται τις κακές του πλευρές, χωρίς όμως να κάνει αναγκαστικά κάτι για να τις βελτιώσει.

Γενικά, δεν δεσμεύεται εύκολα. Ξεγλιστράει πολλές φορές και παριστάνει το θύμα προφασιζόμενος τη μεγάλη του ευαισθησία. Μεγαλοποιεί καταστάσεις και πράγματα και ψάχνει μονίμως τρόπους να ξεφύγει, χωρίς να πληγεί ο εγωισμός του. Φροντίστε λοιπόν να είστε άψογοι και προσπαθήστε να μην του δίνετε αφορμές και αιτίες για να εξαφανίζεται. Πολλές φορές η αποφυγή των δύσκολων καταστάσεων στη ζωή του, τον κάνει να φαίνεται δειλός. Δεν έχει αυτή τη δυναμικότητα που θα χαρακτήριζε έναν κλασσικό εκπρόσωπο του αντρικού φύλου. Πολύ συχνά στρέφεται για κάποια χρονικά διαστήματα σε διεξόδους βλαβερές για την υγεία του όπως το αλκοόλ, το κάπνισμα και τα ναρκωτικά. Γρήγορα ξεφεύγει από αυτά για να ξαναρχίσει από την αρχή τον ανηφορικό και δύσκολο δρόμο της καθημερινότητας.

Το χαρακτηριστικό είναι πως αυτή η αναποφασιστικότητα και αναβολή των εκκρεμοτήτων κουράζουν την εκάστοτε ερωτική του σύντροφο. Δεν αντέχουν όλες οι γυναίκες να περιμένουν, να προσπαθούν να κατανοήσουν αόρατες απειλές και προβλήματα και να στέκονται ατάραχες στο πλευρό του. Έτσι, πολλοί άντρες Ιχθείς μένουν για πολύ μεγάλα διαστήματα μόνοι, απολαμβάνοντας τη μοναξιά τους. Μιζεριάζουν αναπολώντας την οικογένεια που τόσο πολύ θα ήθελαν αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν. Οι άντρες αυτοί έλκονται από δυναμικούς τύπους γυναικών. Αναζητούν κάποιες συντρόφους που θα μπορούσαν να τους παρασύρουν έξω από τα όνειρα τους, να τους οργανώσουν και να τους καθοδηγήσουν στη ζωή τους. Μια κάποια οικονομική εξασφάλιση θα ήταν καλοδεχούμενη, γιατί μισούν την υπερβολική εργασία, ειδικά όταν πρέπει να καλυφτούν οι ανάγκες μιας οικογένειας. Αν και όταν βέβαια αποφασίσουν να ανοίξουν σπίτι, είναι κουβαλητές, στοργικοί σύντροφοι και καλοί γονείς.

Advertisements