Άντρας Καρκίνος

Ο άντρας Καρκίνος που γεννήθηκε στο ζώδιο του Καρκίνου είναι από τους πιο ντροπαλούς, συναισθηματικούς, τρυφερούς και διακριτικούς του ζωδιακού κύκλου. Έχει όμως όπως και ο άντρας Σκορπιός, ένα πέτρινο και παγερό προσωπείο, που του επιτρέπει να αυτοπροστατεύεται. Ο Καρκίνος, έχει και το καβούκι του, στο οποίο και κλείνεται όταν νιώθει πληγωμένος ή όταν αντιμπετωπίζει μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Το βασικό του χαρακτηριστικό είναι η κυκλοθυμικότητα, που ενεργοποιείται από τις φάσεις της Σελήνης. Πολλές φορες αυτή τους η συμπεριφορά φαίνεται ανεξήγητη σε κάποιους πιο γήινους.

Ο άντρας Καρκίνος, είναι άτομο που αναζητά τη συντροφικότητα, την τρυφερότητα, τη κατανόηση και την αποκλειστικότητα. Είναι έτοιμος να προσφέρει όλα όσα διαθέτει, άυλα και υλικά αγαθά σε αυτήν που αγαπά και προπαντός σε αυτήν που θα δημιουργήσει μαζί της την οικογένεια του. Όλοι οι άντρες Καρκίνοι έχουν μια ιδιαίτερη αγάπη και σχέση με τη μητέρα τους και επηρεάζονται υποσυνείδητα. Αυτό δεν σημαίνει πως μιλάμε για αρρωστημένες καταστάσεις. Όμως είναι αξιοσημείωτη αυτή τους η συμπεριφορά. Όλες οι επιλογές του όσον αφορά στις ερωτικούς του συντρόφους, υπαγορεύονται από τη φιγούρα της μητέρας, αυτής που είναι ή που θα έπρεπε να είναι. Παρσύρεται από μια γυναίκα που μπορεί να του φερθεί με μητρική αγάπη και φροντίδα. Επίσης, όλες τους οι κινήσεις και συμπεριφορές, συνήθως συγκρίνονται ενδόμυχα με την εικόνα της μητέρας. Έτσι λοιπόν, η σκληρή και δηκτική κριτική, είναι πολύ πιθανό να εγείρεται από κίνητρα και αφορμές που έχουν να κάνουν με αυτήν την επιρροή. Δείξτε κατανόηση όσο μπορείτε και κάντε μια προσπάθεια να συμπλεύσετε με τη νοοτροπία της μαμάς του καλού σας. Μάθετε τα μυστικά της και τον τρόπο που κινείται και σίγουρα θα πετύχετε το καλύτερο για σας, στο πλευρό του Καρκίνου σας!  Επίσης, οι άντρες αυτοί έχουν την τάση να εκδηλώνουν απίστευτη τρυφερότητα στις γυναίκες που αγαπούν και στοργή, που θυμίζει μητρική συμπεριφορά. Τους αρέσει πολύ να τις αντιμετωπίζουν σαν μωρά, να τις κανακεύουν και να τις φέρονται με μια ιδαίτερη μεταχείριση, σαν να στερούνται οι ίδιες από ικανότητα αυτοεξυπηρέτησης. Το αισθάνονται σαν ενδόμυχη ανάγκη και συμμετέχουν με όλη τους την καρδιά στις οικογενειακές υποχρεώσεις καθώς και στις καθαρά γυναικείες υποχρεώσεις που άλλοι σίγουρα θα προσπαθούσαν να αποφύγουν.

Άντρας Καρκίνος

Άντρας Καρκίνος

 

Οι άντρες Καρκίνοι, χρειάζονται από τη σύντροφο τους τη συνεχή της παρουσία, ενθάρρυνση, παρότρυνση και τον θαυμασμό της. Όπως ακριβώς θα έκανε μια καλή μαμά προς τον αγαπημένο της γιο. Επιβραβεύση και κατανόηση είναι στοιχεία απαραίτητα για την ευτυχία ενός άντρα Καρκίνου. Εάν ο Καρκίνος πληγωθεί και αισθανθεί μειονεκτικά, θα απομακρυνθεί συναισθηματικά σιγά- σιγά, θα γίνει ψυχρός και θα κλειστεί στο καβούκι του. Δεν πρόκεται να πάρει γρήγορα οριστική απόφαση για χωρισμό ή διαζύγιο γιατί νιώθει μεγάλη ανασφάλεια, έξω από το σίγουρο πλαίσιο της οικογένειας. Απλά θα αποστασιοποιηθεί και θα κρατήσει τη σχέσει να ακροβατεί, μέχρι να παρθούν οι αποφάσεις από τη σύντροφο του.

Καλό θα ήταν να έχετε υπόψη σας πως ο άντρας Καρκίνος, όπως και ο Σκορπιός, δε ξεχνάει ποτέ! Θυμάται όλα όσα συνέβησαν, σαν να γράφτηκαν στο μυαλό του για πάντα…Πραγματικά είναι εικόνες που δεν ξεχνούν, είτε αυτές είναι εικόνες με χρώματα είτε εικόνες σκοτεινές. Οι σκοτεινές εικόνες είναι εκείνες που του δημιουργούν τις μεγάλες ανασφάλειες και την οπισθοχώρηση σε πολλά από τα σημαντικά οριακά σημεία της ζωής του. Τα πράγματα και τα πρόσωπα που τον πλήγωσαν, σηματοδοτούν την επιφυλακτικότητα του αλλά και τη δυσπιστία του. Αυτοπροστατεύεται από παρόμοιες καταστάσεις και μόλις τις διαβλέψει, κλείνεται στο σκληρό και απρόσωπο καβούκι του. Όταν του συμβεί αυτό, του είναι πολύ δύσκολο να βγει από εκεί. Γι αυτό όταν έχετε να κάνετε με έναν άντρα Καρκίνο, πρέπει να προσέχετε να μην δημιουργείτε εντάσεις, διαφωνίες με παρανοική κατάληξη ή σκηνές παρανοικές. Φροντίστε να αποφύγετε τα δηκτικά σχόλια και την ειρωνία,γιατί προσβάλλονται εύκολα και αποτραβιούνται ακόμα ευκολότερα.