Γυναίκα Καρκίνος

Η γυναίκα που γεννήθηκε στο ζώδιο αυτό είναι η γυναίκα της Σελήνης. Γνήσια εκπρόσωπος καθετί θηλυκού, υπερ ευαίσθητη, ενεργεί ενστικτωδώς και υπό την επιροοή των συναισθημάτων της. Κυκλοθυμική, πολύ σκληρή αλλά και πολύ γλυκειά! Είναι μια γυναίκα που πολλές φορές παραπλανά και αποπροσανατολίζει τους ανθρώπους γύρω της θεωρώντας τη σαν εύκολη ή δύσκολη υπόθεση. Δεν συμβαίνει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Απλά η γυναίκα Καρκίνος επηρεάζεται πολύ από τις συνθήκες του περιβάλλοντος της, από τις διαθέσεις των ανθρώπων που κινούνται στο περιβάλλον της και από τις φάσεις της Σελήνης.

Γυναίκα Καρκίνος

Γυναίκα Καρκίνος

 

Όταν όλα πάνε καλά, αυτή η γλυκειά ύπαρξη, αισθάνεται ασφαλής και γίνεται χαρούμενη και ευτυχισμένη. Θα ανταποκριθεί με αγάπη και αισιοδοξία στα καθημερινά καλέσματα της οικογένειας και της εργασίας της και θα δίνει την εντύπωση ενός συμπαθέστατου και καλόβολου ανθρώπου. Όταν όμως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στον ορίζοντα, μια διαφωνία, μια διαμάχη και ένα άσχημο κλίμα, η γυναίκα Καρκίνος θα απομακρυνθεί, θα αποτραβηχτεί στον δικό της, ατομικό κόσμο και θα δίνει την εντύπωση μιας απαισιόδοξης, γκρινιάρας και αντιπαθητικής γυναίκας. Θα είναι απρόσιτη και μακρινή κοιτώντας την αυτοπροστασίς της αφού θεωρεί ότι αυτές οι καταστάσεις της κάνουν κακό.

Η γυναίκα αυτή είναι πολύ δεμένη με τη μητρική φιγούρα και επηρεάζεται από αυτήν, χωρίς ουσιαστικά να το συνειδητοποιεί. Η καλή σχέση με τη μητέρα και την οικογένεια κατά την παιδική και εφηβική της ηλικία, χτίζουν μια ευαίσθητη αλλά δυνατή προσωπικότητα, με ισχυρές άμυνες ενάντια στα καθημερινά προβλήματα. Η άσχημη οικογενειακή κατάσταση και η απουσία ή η κακή επιρροή της μητέρας, στη νεαρή ηλικία της Καρκίνου, δημιουργούν ένα ανασφαλές και εξαρτώμενο άτομο. Τότε, τα καλά και τρυφερά αλλά και πληγωμένα αισθήματα της γυναίκας Καρκίνου, φωλιάζουν πολύ βαθιά μέσα στην ψυχή της. Δεν φανερώνονται και δίνουν το σήμα το κινδύνου και την ανάγκη της μόνιμης επιφυλακτικότητας. Η γυναίκα Καρκίνος , δε ξεχνάει ποτέ αυτούς που την πλήγωσαν και την έθιξαν, ούτε και τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτό. Πράγμα που σημαίνει πως οι επόμενες κινήσεις της, σχέσεις και συμπεριφορές θα είναι τρομερά προσεκτικές και αυτοπροσεκτικές.

Η γυναίκα αυτή είναι η πιο τρυφερή σύζυγος και μητέρας και είναι έτοιμη να παραδοθεί στην αγκαλιά της οικογενειακής ζεστασιάς, που τόσο έχει ανάγκη! Είναι πληθωρική και φοβερά στοργική μητέρα, δίνοντας στα παιδιά της όλα αυτά που εκείνη τυχόν στερήθηκε ή απόλαυσε υπερβολικά από τη δική της μητέρα. Ο άντρας που θα νιώσει πόσο πολύ χρειάζεται τη φροντίδα και την αγάπη του και θα είναι σε θέση να τα προσφέρει, θα απολαύσει το πιο θηλυκό και γλυκό πλάσμα του κόσμου! Αρκεί να έχει την απαραίτητη υπομονή και δύναμη να ανταπεξέλθει στις σκοτεινές δυνάμεις της Σελήνης, να κατανοεί τις διακυμάνσεις της ψυχολογίας της και να μπορεί να διακρίνει κάτω από αυτές, τη χαρισματική υπόσταση της γυναίκας που έχει δίπλα του. Η γυναίκα αυτή είναι έτοιμη να αφοσιωθεί στον άντρα της και να παραδώσει στα παιδιά και την οικογένεια της όλα αυτά που θα μπορούσαν διαφορετικά να την κανουν ευτυχισμένη. Την καριέρα της, την ανεξαρτησία της και τα χρήματα. Άλλωστε τι να την κάνεις την ελευθερία, όταν είσαι μόνος! Την ευτυχία πρέπει να την μοιράζεσαι!

Παρασυρμένη από τα κύματα που προκαλεί η πανσέληνος, η γυναίκα αυτή πολλές φορές επενδύει όλη τη ζωή και τα όνειρα της σε λάθος άντρες. Το αποτέλεσμα είναι να εξαρτάται συναισθηματικά από κάποιους που πολλές φορές την εκμεταλλεύονται, δεν την αγαπούν και ίσως την απατούν στην ψυχή αλλά και στο σώμα! Εκείνη όμως είναι πρόθυμη να μη βλέπει, να μην καταλαβαίνει προκειμένου να αποφύγει μια σύγκρουση, έναν καυγά ή και ένα διαζύγιο. Σταδιακά, μπορεί να απομακρυνθεί από τη σχέση, βυθίζεται στον δικό της κόσμο και αποτραβιέται. Ψάχνοντας την ολοκλήρωση, μπορεί να ερωετυτεί κάποιον άλλον, να αναπτύξει εξωσυζυγική σχέση και να ευτυχήσει για λίγο. Η ανασφάλεια όμως και η παρανομία δεν είναι του χαρακτήρα της και γρήγορα παραιτείται, μπροστά στο αδιέξοδο της προσωρινής ευτυχίας και κρυφής ζωής.

Πολλές γυναίκες Κρκίνοι ζουν μίζερες και φτωχές συναισθηματικά ζωές, επειδή φοβούνται τις οριστικές αποφάσεις και τις δυσκολίες που αυτές συνεπάγονται.

Advertisements