Γυναίκα Λέων

Η γυναίκα Λέων είναι μια περήφανη, δυναμική όσο κι ευαίσθητη και ευάλωτη παρουσία. Από νεαρή ηλικία, οι γυναίκες που γεννήθηκαν στο ζώδιο αυτό είναι χαρούμενες, καλόβολες αλλά αν μείνουν ανικανοποίητες, η φωνή τους θα ακουστεί με οργή. Η παρουσία τους είναι αισθητή στο σπίτι και βρίσκουν τον τρόπο να τραβούν μονίμως την προσοχή των γονιών τους. Οι γυναίκες Λέοντες, νιώθουν πως υπερτερούν, πως ξεχωρίζουν, πως είναι μοναδικές και πως αξίζουν ιδιαίτερη μεταχείριση. Κατά ένα περίεργο τρόπο νιώθουν πάντα ανικανοποίητες, δε βρίσκουν ποτέ το σύντροφο που θα συνταξιδεύσει μαζί με τον υπέροχο χαρακτήρα τους και πάντα η εργασία δεν τους δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουν τς ικανότητες που έχουν. Όλα αυτά συμβαίνουν βέβαια μόνο στο μυαλό της γυναίκα στο Λέοντα, επειδή έχει την τάση να υπερβάλλει και να δίνει στα πράγματα μια δραματική διάσταση.

Η γυναίκα Λέων έχει πάντα μια υπεραναπτυγμένη και μεγαλοποιημένη εικόνα για τον εαυτό της, πράγμα που την εμποδίζει να μετράει τα πράγματα αντικειμενικά, νομίζοντας πάντα πως οι άλλοι την υποτιμούν, αν δεν την κολακεύσουν. Έτσι υποφέρει χωρίς λόγο, ζώντας μέσα σε μια ψεύτικη κατάσταση μειωμένης αυτοπεποίθησης. Η γυναίκα αυτή χρειάζεται την προσοχή και την επιδοκιμασία όλου του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζει. Αν δεν έχει όσο παρότρυνση και υποκίνηση χρειάζεται, μονίμως ξεκινάει σχέδια τα οποία παρατάει στη μέση και καριέρες τις οποίες σε κάποιο επόμενο στάδιο βρίσκει κουραστικές και μη ικανοποιητικές.

Υποφέρει πολύ συχνά από μελαγχολίες και καταθλίψεις, κυρίως όταν νιώσει ταπεινωμένη και παραμελημένη. Οι καταστάσεις αυτές είναι αρκετά πολύπλοκες και δυσάρεστες από τις οποίες δυσκολεύεται να βγει, αν και αποτελούν τελικά μέρος της ζωής της. Καλά θα ήταν ο σύντροφος της να ξέρει πως να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση. Η γυναίκα Λέων, χρειάζεται ένα σύντροφο ψύχραιμο και δυναμικό, ο οποίος να μην επηρεάζεται από αυτήν την δραματοποίηση των πραγμάτων και να της προτείνει λύσεις και διεξόδους, να είναι χαρούμενος και να είναι αρκετά έξυπνος έτσι ώστε να της κάνει τα χατίρια, να την ξεκουράζει, να την επιβραβεύει, να την επιβεβαιώνει και να την κάνει να αισθάνεται ξεχωριστή. Έτσι θα μειώσει αυτές τις εκρήξεις της και τα πράγματα θα είναι πιο ήρεμα για όλους.

Είναι αρκετά ευαίσθητη. Ο έρωτας γι αυτήν παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο αρκεί ο σύντροφος της να καταλάβει από νωρίς τις ευαισθησίες τις και να την προσέχει. Είναι γυναίκα που απαιτεί αλλά και δίνει πολλά. Επειδή έχει ανάγκη  την ασφάλει και την συντροφικότητα, συνήθως προσκολλάται σε κάποιο σύντροφο που μπορεί να είναι ακατάλληλος αλλά να καλύπτει τις βασικές της ανάγκες. Σπάνια θα αναπτύξει μια εξωσυζυγική σχέση και μισεί θανάσιμα την παρανομία. Δεν θα μπορούσε να αντέξει για πολύ μια σχέση κρυφή και γενικότερα προτιμάει το ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Είναι αδύνατον να ζήσει μια ζωή πολύπλοκη και μπερδεμένη.

Η γυναίκα αυτή είναι γεμάτη από ομορφιά και ψυχικά χαρίσματα αρκεί να υπάρχει το κατάλληλο περιβάλλον μέσα στο οποίο να μπορεί να τα αναδείξει και να τα φανερώσει. Και αυτό πρέπει να είναι ένα περιβάλλον γεμάτο κατανόηση για τη ματαιοδοξία αλλά και την αλαζονεία της και γεμάτο φροντίδα και υποστήριξη σε όλα όσα κάνει. Μισεί την ανυπακοή στις επιθυμίες της και πεθαίνει μέσα στη μιζέρια. Αν και έχει υπέρμετρο εγωισμό και υπερηφάνεια, μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά στον εαυτό της, το σπίτι και την οικογένεια της. Χρειάζεται όμως τόσους πολλούς συνδυασμούς και σωστούς χειρισμούς από τους άλλους, που πολλές φορές είναι αδύνατον να ικανοποιηθεί πλήρως και έτσι σχεδόν πάντα είναι κακόκεφη, κουρασμένη, ταλαιπωρημένη και πελαγωμένη. Για να επιβιώσει και να έχει τα απαραίτητα χρειάζεται ένα καλό εισόδημα, το οποίο είναι φανερό πως πρέπει να το διαθέτει η οικογένεια της γι αυτήν. Διαφορετικά, δεν θα συγχωρέσει ποτέ την ανέχεια των δικών της, η οποία δεν της έδωσε την ευκαιρία να μεγαλουργήσει.

Σε συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας, η γυναίκα Λέων είναι μεγαλόψυχη, γενναιόδωρη και θαραλλέα. Είναι βράχος για τα παιδιά και τους δικούς της και βάζει πάνω απόλα και όλους το σύντροφο της. Με τα παιδιά της έχει μια σχέση η οποία μπορεί να θεωρηθεί από πολλούς αδιάφορη αλλά κατά βάθος τα υπεραγαπάει και μπορεί να πεθάνει γι αυτά. Τονίζει δε μελοδραματικά με την πρώτη ευκαιρία πως αφιερώνει όλο της το χρόνο στο μεγάλωμα τους και κάνει τα πάντα γι αυτά. Ουσιαστικά είναι ακατάλληλο πρόσωπο για να θέσει τα παιδιά υπό έλεγχο και τάξη, αδιαφορώντας για τις πραγματικές τους ανάγκες, σπρώχνοντας τα να ζήσουν αρκετά μόνα και αυτοεξυπηρετούμενα. Η μητέρα Λέων είναι υποδειγματική, μόνο αν διαθέτει βοήθεια και υπηρετικό προσωπικό. Αλλιώς θεωρεί τα παιδιά ασήκωτη υποχρέωση και πολύ βαρύ φορτίο για τις δικές της δυνάμεις. Δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της και χρειάζεται οπωσδήποτε έναν αρκετά δυνατό και σταθερό σε χαρακτήρα σύντροφο.

Η γυναίκα αυτή δεν είναι ούτε το αντιπροσωπευτικό είδος της νοικοκυράς. Οι εργασίες εντός του σπιτιού την ταλαιπωρούν αφάνταστα, την καταρρακώνουν και δεν κάνουν γι αυτήν. Πάντα μια γυναίκα Λέων χρειάζεται βοήθεια με το σπίτι αλλιώς κάποιο άλλο μέλος της οικογενείας θα πρέπει να το αναλάβει. Απαιτείται λίγη κατανόηση. Πάντα υπάρχει κάποιο κατάλληλο άτομο γι αυτά τα πράγματα. Η γυναίκα Λέων έχει τόσα άλλα χαρίσματα! Μπορεί να είναι όμορφη και να το δείχνει! Μπορεί να πρωταγωνιστεί στις οικογενειακές υποχρεώσεις και γιορτές, μπορεί να έχει μια επικερδή και καταξιωμένη καριέρα, μπορεί να κρατάει ψηλά την εικόνα της οικογενείας! Μπορεί να ασχολείται μετον εξοπλισμό και την λειτουργία του νοικοκυριού και τόσα άλλα!

Advertisements