Γυναίκα Παρθένος

Η γυναίκα στο ζώδιο της Παρθένου είναι έξυπνη, πρακτική με τρομερό αίσθημα καθήκοντος, συνεχώς απασχολούμενη και φορτωμένη με τα βάρη της οικογενείας και του σπιτιού. Είναι πουριτανή και σεμνή στην σκέψη και στη πράξη και αγαπάει την τάξη και την οργάνωση. Η εργατικότητα της είναι απίστευτη και η μεθοδικότητα που διαθέτει, τη βοηθάει να ανταπεξέρχεται σε όλα τα προβλήματα με επιτυχία. Είναι γεμάτη ευγένεια, διακριτικότητα και καλοσύνη καθώς και κατανόηση για όλα όσα συμβαίνουν στους δικούς της και τους συνανθρώπους της. Πάντα είναι έτοιμη να προσφέρει τη βοήθεια της και να δώσει συμβουλές εκεί που μπορεί. Είναι όμως διστακτική και ντροπαλή αλλά κυρίως επιφυλακτική. Δεν εμπιστεύεται κανέναν, δεν ανοίγεται συναισθηματικά και δεν εκδηλώνεται. Οι αντιδράσεις της είναι ψύχραιμες, λογικές και σχεδόν απαθείς. Προσπαθεί να αυτοπροστατευτεί σε όλες τις φάσεις της ζωής της και δεν δένεται ψυχικά με κανέναν.

Γυναίκα Παρθένος

Γυναίκα Παρθένος

 

 

Γενικότερα, δεν παρασύρεται από λόγια και πάθη, γι αυτό είναι μάταιο να προσπαθήσει κανείς να την εντυπωσιάσει. Μάλλον εκείνη παρασύρει τον αρσενικό πληθυσμό, έχοντας την επικάλυψη μιας ερωτικές και πολύ θηλυκιάς ύπαρξης. Οι στόχοι της όμως είναι συγκεκριμένοι και φυσικά πάντα πετυχαίνει αυτό που έχει βάλει στο μυαλό της. Είναι μεθοδική και λεπτολόγος και εξετάζει όλες τις λεπτομέρειες και τις πτυχές των ζητημάτων που την αφορούν. Ο άντρας της ζωής της έρχεται πρώτος στις προτεραιότητες της και πολλές φορές είναι πάνω από τα παιδιά και την καριέρα της, Αφοσιώνεται χωρίς να δίνεται ολοκληρωτικά και είναι άψογη στις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα ενός γάμου και μιας οικογένειας. Είναι τέλεια μητέρα, σύζυγος και οικοδέσποινα. Είναι τυπική αλλά απόμακρη και ψυχρή, χωρίς να αφήνεται να εξαρτάται από κανέναν. Δεν της αρέσουν οι πολύ στενές σχέσεις και αναζητάει πάντα την εσωτερική απομόνωση.

Δεν ζηλεύει και δεν δημιουργεί σκηνές και φασαρίες. Η αντίδραση της όμως είναι φαρμακερή καθώς έχει όπλα τα δηκτικά της σχόλια και την ειρωνεία. Η γυναίκα αυτή είναι τελειομανής και πολύ σχολαστική. Κριτικάρει και αναλύει τα πάντα και τους πάντες και αλίμονο στον άντρα που θα δεχτεί τα πυρά της. Δεν της αρέσουν τα απρόβλεπτα και τα ξαφνικά στη ζωή της, γι αυτό και αναζητάει έναν σύντροφο που θα της εξασφαλίσει τη σιγουριά και την άνεση ενός καλοβολεμένου νοικοκυριού, χωρίς προβλήματα. Τα κριτήρια της είναι πάντα υψηλά, γι αυτό ο σύντροφος της ζωής της θα πρέπει να πληρεί τις απαραίτητες προυποθέσεις.  Πρώτα απόλα θα πρέπει να ενδιαφέρεται γι αυτλην και τα προβλήματα της και βεβαίως να έχει κάποια αξιόλογη καριέρα και υψηλή κοινωνική θέση.

Η γυναίκα Παρθένος συνήθως είναι μανιακή με την καθαριότητα και την τάξη στο σπίτι, τον εαυτό της και τη δουλειά της. Μισεί την ακαταστασία, την βρόμα και τη μιζέρια και απαιτεί από τα μέλη της οικογενείας της να συμμορφώνονται με αυτά που ζητάει. Είναι καλλιεργημένη, με πνευματικές αναζητήσεις, ενημερωμένη για τα τρέχοντα γεγονότα και δεν μιλάει πολύ. Η οικονομία και η άψογη διαχείριση των οικονομικών της είναι δεδομένα και πάντα θα υπάρχουν γι αυτήν τα απαραίτητα χρήματα για κάθε δραστηριότητα της οικογενείας, που δεν ξεφεύγει φυσικά από τα καθιερωμένα. Με τα παιδιά της είναι στοργική, αυστηρή και γεμάτη κατανόηση. Τους παρέχει τα πάντα και ζητάει πολλά. Δεν τους κάνει εύκολα τα χατίρια και δεν είναι πολύ ευαίσθητη. Γενικά, τα παιδιά τα αποφεύγει και είναι συχνό φαινόμενο οι Παρθένοι να έχουν μόνο ένα παιδί.

Στη σχέση της είναι πιστή και αφοσιωμένη περισσότερο για τυπικούς και κοινωνικούς λόγους. Δεν την απασχολούν όμως έντονα συναισθήματα και ερωτικές αναζητήσεις που θα μπορούσαν να διαταράξουν αυτή την ηρεμία του σπιτιού της. Συχνά παραβλέπει προβλήματα στη επικοινωνία με το σύντροφο της για χάρη της ομαλής οικογενειακής της ζωής. Τα γούστα της είναι κλασσικά και απλά, και συνήθως δεν της αρέσει η επίδειξη και η μεγαλομανία. Είναι πάντα χαμηλών τόνων και μέσα από αυτήν την τακτική και τη συμπεριφορά πετυχαίνει το καλύτερο γι αυτήν και την οικογένεια της.

Ο κατάλληλος άντρας, που ξέρει να την ενθαρρύνει και να την φροντίζει, θα έχει πάντα δίπλα του την πιο αφοσιωμένη σύντροφο και σύζυγο, χωρίς να ανησυχεί για τίποτα στο σπίτι. Η γυναίκα Παρθένος, πάντα θα αναζητάει τον τέλειο άντρα, τον οποίο φυσικά και δεν βρίσκει.

Advertisements