Γυναίκα Αιγόκερως

Η γυναίκα Αιγόκερως είναι από τη θηλυκή της φύση πιο ευαίσθητη και γλυκειά απ’ότι ο άντρας του ίδιου ζωδίου. Τα βασικά της χαρακτηριστικά είναι η υπευθυνότητα, η αποφασιστικότητα, η ισχυρή θέληση και η σκληρότητα που συνδυάζεται πολλές φορές με αυταρχισμό. Προς τα έξω δίνει την εντύπωση μια πολύ δυναμικής γυναίκας, απρόσιτης, με πολύ δύσκολα και υψηλά γούστα και επιθυμίες, η οποία είναι δύσκολο να ικανοποιηθεί. Έχει μερικές φορές μια σνομπ αντιμετώπιση των πάντων και η κριτική της μπορεί να είναι αρκετά δηκτική εώς και προσβλητική. Είναι πολλοί εκείνοι που θα την θεωρήσουν αντιπαθή και εριστική. Εκείνος όμως που θα δει κάτω από αυτό το προσωπείο, που θα την ερωτευτεί και θα εκδηλώσει το πάθος του είναι πολύ πιθανό να ανακαλύψει το ηφαίστειο που κρύβεται στο βάθος.

Γυναίκα Αιγόκερως

Γυναίκα Αιγόκερως

 

Η γυναίκα Αιγόκερως στερείται το πάθος στη ζωή της, γιατί είναι άνθρωπος του καθήκοντος και συμβιβάζεται με τις όποιες συνθήκες τις προκύψουν. Έτσι είναι αρκετά ευάλωτη στην ένταση και στον άντρα που συγκεντρώνει τα απαραίτητα στοιχεία των επιθυμιών της και ξέρει να τη χειριστεί. Δεν παραδίδεται εύκολα, γιατί δεν υπάρχουν εύκολα άνθρωποι που θα παραβλέψουν το αυταρχικό και δύστροπο προσωπείο της. Για να προχωρήσει κάποιος μαζί της, πρέπει να το λέει πραγματικά η καρδιά του. Είναι σκληρή σαν γυναίκα, γεμάτη στόχους και σχέδια τα οποία σίγουρα κάποια στιγμή πετυχαίνει. Είναι εργατική, φιλόδοξη και η δουλειά ή η καριέρα της παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή της. Της δίνει τη δυνατότητα να ενεργοποιείται με πράγματα που τα θεωρεί παραγωγικά και απελευθερώνει τη δυναμικότητα που κρύβει μέσα της. Ο περιορισμός της στα καθημερινά καθήκοντα ενός νοικοκυριού δεν της ταιριάζει απόλυτα και την κουράζει. Όμως είναι ανθεκτική και αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο με μεγάλη υπευθυνότητα και αντοχή, μέχρι να μπορέσει κάποια στιγμή να ασχοληθεί με αυτό που πραγματικά επιθυμεί. Είναι άψογη στις υποχρεώσεις της, τα παιδιά και το σύντροφο της, τον οποίο και υποστηρίζει αλλά και εμψυχώνει κάθε φορά που την έχει ανάγκη.

Πολύ συχνά δεν είναι ικανοποιημένη συναισθηματικά από το γάμο και την οικογενειακή της κατάσταση. Συνήθως οι επιλογές της είναι ακατάλληλες, δίνοντας της τη δυνατότητα να παίζει εκείνη τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σχέση. Ο ρόλος αυτός της ταιριάζει απόλυτα αλλά στερείται συχνά το πάθος και τη συναισθηματική ταύτιση, την οποία έχει πολύ ανάγκη, αλλά και την διώχνει εξίσου. Έτσι απομακρύνει σναισθηματικά με τον τρόπο της το σύντροφο της. Ζητάει πολλά χωρίς να εξωτερικεύει τις επιθυμίες της. Ο σύντροφος της πολλές φορές δεν είναι ικανός να πιάσει αυτά τα μηνύματα και εκείνη από εγωισμό και υπερηφάνεια δεν αντιδράει και θάβει μέσα της σιγά σιγά τις ανάγκες για επικοινωνία. Μαθαίνει να ζει απομονωμένη στον εαυτό της, εξασκώντας ταυτόχρονα σε υπερβολικό βαθμό άψογα όλα τα καθήκοντα της. Αυτή η στέρηση όμως πολύ συχνά την ρίχνει στην αγκαλιά ενός παθιασμένου εραστή που ξέρει να χειρίζεται μια συναισθηματικά στερημένη γυναία που του χαρίζει κάποιο κομμάτι από τη ζωή της. Πολλές φορές το μετανιώνει. Άλλες πάλι έχει μια γλυκειά ανάμνηση, γιατί η ίδια είναι μάλλον αδύνατον να φτάσει στο διαζύγιο. Δεν της ταιριάζει. Επειδή αυτά που ζητάει στο γάμο είναι η ασφάλεια, η σταθερότητα και μια παγιωμένη ζωή δεν την ενοχλεί ιδιαίτερα η έλλειψη επικοινωνίας με το σύντροφο της. Μαθαίνει να ζει χωρίς αυτήν.

Αν βέβαια συμβούν απρόβλεπτα γεγονότα, όπως απιστία του συντρόφου και η υπερηφάνεια της την αναγκάζει να χωρίσει, τότε τα πράγματα γι αυτόν θα είναι πολύ δύσκολα. Φυσικά και δεν συγχωράει ποτέ, φυσικά και θα εκδικηθεί και θα φτάσει στα άκρα, διεκδικώντας και παίρνοντας επάξια από αυτόν όλα όσα της ανήκουν, χωρίς αναστολές. Ο άντρας που θα ζήσει με μια γυναίκα Αιγόκερω πρέπει να είναι γεμάτος κατανόηση και τρυφερότητα για να μαλακώσει το σκληρο και αυταρχικό της τρόπο. Πρέπει να μπορεί να την ακούει και να δέχεται τις συμβουλές και τις υποδείξεις της. Αν της δείξειε εμπιστοσύνη δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Η γυναίκα αυτή δεν εγκαταλείπει τα παιδιά και το σπίτι της με το παραμικρό. Δεν επενδύει ψυχή και σώμα σε μια σχέση και δεν είναι κανείς ικανός να την παρασύρει τόσο. Πάνω απόλα βάζει την ώριμη και τη δεύτερη σκέψη και φυσικά το πρακτικό μυαλό της.

Στ σπίτι της θα βρει κανείς τα πιο φίνα και ακριβά κομμάτια, θα απολαύσει τη γαλήνη και την πρακτικότητα σε όλο της το μεγαλείο και θα νιώσει υπερβολικά άνετα. Υπάρχουν τα πάντα και δε λείπει σε κανέναν τίποτα. Τα γούστα της βέβαια είναι κάπως ακριβά και οι απαιτήσεις της υψηλού πάντα επιπέδου. Προτιμάει να στερηθεί, προκειμένου να αποκτήσει εκείνο που νομίζει ακριβώς ότι χρειάζεται.

Advertisements