Γυναίκα Ιχθείς

Η γυναίκα που ανήκει στο ζώδιο αυτό είναι η πιο συναισθηματική, γλυκειά και τρυφερή απόλες τις γυναίκες του ζωδιακού κύκλου. Είναι η πιο ρομαντική και η πιο ευαίσθητη. Είναι η γυναίκα που έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη για βοήθεια, στήριξη και αυτοπροστασία. Εμπιστεύεται αμέσως και γι αυτό παρασύρεται εύκολα από τους εραστές και τους άντρες της ζωής της. Είναι πολύ θηλυκιά και ελκυστική και είναι έτοιμη να προσφέρει τα πάντα σε αυτόν που αγαπάει. Δεν μπορεί εύκολα να αρνηθεί τη βοήθεια και τη συμπαράσταση της κι έτσι βρίσκεται πολύ συχνά φορτωμένη από όλα τα προβλήματα της οικογένειας και των φίλων της. Παραμελεί ακόμα και την καριέρα και τα ενδιαφέροντα της για να βοηθήσει κάποιο μέλος της οικογένειας της που την έχει ανάγκη. Είναι η γυναίκα που πραγματικά προσκολλάται και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον άντρα που την ενδιαφέρει.

Το κακό είναι πως η γυναίκα αυτή, όπως και ο άντρας Ιχθείς, ερωτεύεται αυτόν που έχει πλάσει η φαντασία και το μυαλό της και όχι αυτόν που έχει στηνπραγματικότητα. Έτσι όταν τα όνειρα της διαλύονται και προσγειώνεται απότομα στην πραγματικότητα απογοητεύεται και θλίβεται. Το αποτέλεσμα είναι να χάνει προσωρινά την εμπιστοσύνη της στον κόσμο και τον εαυτό της, μειώνεται η αυτοπεποίθηση της και το πιθανότερο είναι να κατφύγει στο κάπνισμα, το ποτό ή ακόμα και τα χάπια. Προσπαθεί να ξεχάσει, να ξεφύγει και να συνέλθει. Ευτυχώς βγαίνει γρήγορα από αυτήν την κατάσταση αλλά δυστυχώς ξαναρχίζει να ζει στον κόσμο του μυαλού της. Έτσι βασανίζεται μόνιμα ψάχνοντας τον ιδανικό σύντροφο, τον οποίο ποτέ δε βρίσκει και απογοητεύεται.

Γενικότερα, δεν είναι άτομο που θα μπορούσε να συμβιβαστεί με καταστάσεις μέτριες. Προτιμάει λοιπόν να ξεφεύγει, να ξεγλιστράει, να αποφεύγει, να μην δένεται αλλά και να μην δεσμεύεται. Είναι πάρα πολλές οι γυναίκες Ιχθείς που μένουν σχεδόν σε όλη τους τη ζωή μόνες. Οι γυναίκες αυτές νιώθουν ολοκληρωμένες μόνο μέσα από μια καλή και επιτυχημένη σχέση. Έτσι αναζητούν πολλές φορές τον εαυτό τους και την επιβεβαίωση μέσα από τους  άλλους. Αυτή όμως η τακτική οδηγεί σε αδιέξοδο και τις βρίσκει κανείς μόνιμα πνιγμένες στο χάος, τα προβλήματα αλλά και την αβεβαιότητα.

Είναι χαμηλών τόνων, αποφεύγει τις συγκρούσεις και προσπαθεί συνεχώς να ξεγλιστρήσει από καταστάσεις που νιώθει ότι καταπιέζεται. Είναι πολύ συχνό φαινόμενο να επιλέγει τη φυγή από το να ασχοληθεί με την επίλυση ενός προβλήματος. Γι αυτό σχεδόν πάντα είναι εκείνη που φεύγει από μια σχέση, μη αντέχοντας να επωμισθεί το βάρος της εξέλιξης της. Και ας είναι τόσο επώδυνη η στέρηση ενός συντρόφου και της οικογένειας που λατρεύει τόσο πολύ. Η γυναίκα αυτή είναι ασταθής και κυκλοθυμική. Αλλάζει πολύ εύκολα γνώμη αλλά και διάθεση. Περιβάλλεται από μια ομίχλη ασαφώ συναισθημάτων και επιθυμιών. Προκαλεί τον προβληματισμό και την αμφιβολία για την ειλικρίνεια των όσων λέει. Λογικό είναι κάποιοι από αυτούς με τους οποίους συνδέεται να αναρωτιούνται για τον χαρακτήρα της.

Ο σύντροφος μια γυναίκα με ήλιο στους Ιχθείς, θα πρέπει να μη στέκεται σε αυτούς τους θεατρινισμούς και να προχωράει σε βάθος με αποφασιστικές κινήσεις. Η γυναίκα αυτή χρειάζεται καθοδήγηση, δυναμισμό και παρότρυνση για να φανεί ο πραγματικός της χαρακτήρας. Ο πραγματικά δραστήριος, έξυπνος και δυνατός άντρας θα μπορέσει να κατακτήσει τη ζωή και την ψυχή αυτής της ευαίσθητης γυναίκας. Γενικότερα, η γυναίκα στους Ιχθείς δεν είναι ιδιαίτερα φιλόδοξη και απαιτητική. Αγαπάει την εργασία όσο αυτή δεν την καταπιέζει και όσο της αφήνει ελεύθερη ώρα για να απολαύσει αυτά που αγαπάει. Αν μπορούσε να επιλέξει, μάλλον δεν θα εργαζόταν καθόλου. Αν βρεθεί ο άντρας που θα της εξασφάλιζε ένα καλό εισόδημα θα απαρνηθεί τα πάντα για χάρη του και θα αφοσιωθεί σε αυτόν και τα παιδιά της.

 

Advertisements