Γυναίκα Υδροχόος

Η γυναίκα που γεννήθηκε στο ζώδιο του Υδροχόου είναι ευχάριστη, ευγενική, τίμια και ειλικρινής. Μισεί το ψέμα και την υποκρισία και είναι πρόθυμη να συμπαραστεθεί και να βοηθήσει αυτούς που χρειάζονται υποστήριξη. Όπως και ο άντρας Υδροχόος, είναι πρωταγωνίστρια της ζωής όσον αφορά σε κινητοποιήσεις, ιδεολογίες, κοινωνικές εκδηλώσεις και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Είναι φεμινίστρια από ιδεολογία και από ανάγκη, γιατί δεν αγαπάει τόσο τις γυναικείες δουλειές και είναι αρκετά αντίθετη στις υποχρεωτικές οικιακές εργασίες. Σχεδόν πάντα είναι αντιρρησίας. Οικονομικά και επαγγελματικά φροντίζει να είναι ανεξάρτητη και δεν ανέχεται την ταπείνωση και την εξάρτηση κανενός τύπου από τους άντρες.

Είναι δραστήρια στη ζωή και τις κοινωνικές εκδηλώσεις και γενικά είναι πιο ανοιχτός τύπος από τον άντρα Υδροχόο. Είναι πνευματικά φιλοσοφημένη, γνωρίζει πολύ καλά τους κώδικες επικοινωνίας και η οικογένεια της είναι το κέντρο του ενδιαφέροντος της. Θα προσφέρει τα πάντα στους δικούς της και κυρίως στα παιδιά της. Αυτά θα βρουν στο πρόσωπο της τον άνθρωπο που θα κατανοεί τις ανυσηχίες και τα προβλήμαυα τους. Θα γνωρίσουν την υποστήριξη και την βοήθεια, υλική και ψυχική σε ότι χρειαστούν. Είναι πολύ υπεύθυνη απέναντι στα παιδιά της και το μεγάλωμα τους το θεωρεί υψηλό καθήκον. Το να μπορέσει να αναστήσει καινούριους ανθρώπους και να τους μεταδώσει τη δική της ιδεολογία και φιλοσοφία, είναι μια πολύ μεγάλη αποστολή. Η γυναίκα αυτή λατρέυει τις αποστολές στη ζωή της. Για να εκτελέσει κάτι σωστά, θα πρέπει να της προσφερθεί μια τέτοια πρόκληση.

Στις φιλικές και ερωτικές της σχέσεις, είναι πιστή και αφοσιωμένη. Πάντα σχεδόν βέβαια είναι συναισθηματικά απόμακρη και το κάνει αυτό για αυτοπροστασία. Δεν αφήνει τα συναισθήματα της να φανούν σπό φόβο μην πληγωθεί και μην γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από κάποιον επιτήδειο. Γι αυτό όταν τελικά κάποιος άνθρωπος καταφέρει να την κάνει να ανοιχτεί, θα του είναι πιστή και αφοσιωμένη, όσο έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της. Αν για κάποιο λόγο αυτή η εμπιστοσύνη χαθεί ή προδοθεί, τότε κι αυτή χάνεται για πάντα από αυτή τη σχέση και δεν υπάρχει περίπτωση να επανέλθει. Είτε αυτή είναι κάποια φιλία, είτε κάποια ερωτική σχέση.

Η γυναίκα αυτή αναζητάει πάντα την προσωπική και ατομική της ελευθερία και ανεξαρτησία. Καλό θα ήταν να μην τη θεωρήσετε ποτέ δεδομένη. Εάν κάποιος ενδιαφέρεται για μια γυναίκα Υδροχόο, πρέπει να προσέξει να μην της βάζει περιορισμούς, γιατί το μόνο που θα καταφέρει είναι να την εκνευρίσει και να την απομακρύνει. Αποκλειστικά αφοσιωμένη θα είναι μόνο όταν νιώσει ελεύθερη να το επιλέξει μόνη της. Είναι τρομερά έξυπνη και πνευματώδης, έχει χιούμορ και αισιοδοξία. Δεν πρόκεται όμως να δεχτεί να υποταχθεί στις θελήσεις κανενός με το ζόρι. Μάλλον εκείνος θα υποταχθεί στις δικές της. Είναι μόνιμη αντιρρησίας και πνεύμα αντιλογίας. Η αλήθεια είναι πως διαβάζει πολύ, ενημερώνεται για όλα τα κοινωνικά και πολιτικά θέματα και για όλα έχει άποψη. Και τις περισσότερες φορές πιστεύει πως η δική της άποψη είναι και η σωστή!

Εκτός από συναισθηματικά απόμακρη είναι και πολύ ψύχραιμα λογική. Πάντα έχει λύσεις για όλα τα προβλήματα και έχει πάντα ένα τρόπο να καθυσηχάζει τους ανθρώπους από τις αγωνίες τους.  Θεωρείται απρόβλεπτη, απρόσιτη, εγωίστρια και δύσκολη γυναίκα! Είναι κυκλοθυμική και συχνά έχει μεταπτώσεις στην ψυχολογία της, Δεν μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα και αρνείται να είναι το θηλυκό με το διακοσμητικό χαρακτήρα. Εάν δεν υπάρχουν διεξόδοι στη ζωή της και αναγκαστεί να περιοριστεί στα καθαρά γυναικεία καθήκοντα μιας νοικοκυράς, συζύγου και μητέρας, τότε ίσως μελαγχολήσει, αν δεν είναι αρκετά δυναμική για να αλλάξει τη ζωή της. Συνήθως δεν χωρίζει εύκολα και συμβιβάζεται για χάρη μιας ομαλής οικογενειακής ζωής, παραμερίζοντας τις δικές της ανάγκες. Μονίμως όμως τη φοβίζει το πνευματικό τέλος και η ρουτίνα της καθημερινότητας. Τότε μπορεί και να αναζητήσει τον έρωτα αλλού, σαν μια διέξοδο.

Από το δικό της όμως σύντροφο, απαιτεί την αποκλειστικότητα, την τρυφερότητα, τη φροντίδα και την αγάπη. Δεν συγχωρεί την απιστία και αν ανακλύψειι ότι ο σύντροφος της την κοροιδεύει, θα απομακρυνθεί και δεν πρόκεται να επιστρέψει ποτέ. Το να κλονιστεί η πίστη της είναι σαν να καταρρέει η ιδεολογία της ζωής της και όλη η φιλοσοφική της ύπαρξη. Δεν υπάρχει περίπτωση να επανέλθει η ισσοροπία με το συγκεκριμένο άτομο. Είναι ζηλιάρα, κτητική αλλά και πολύ απαιτητική. Δεν ανέχεται την ανυπακοή και την ανεξαρτησία του συντρόφου της σε υπερβολικό βαθμό, παρόλο που σέβεται την ατομική του ελευθερία. Ανέχεται τόσα, όσα θα της εξασφαλίσουνμε τη σειρά τους και το δικό της ατομικό, απαραβίαστο χώρο.

Εάν ψάχνετε μια γυναίκα έξυπνη, φιλοσοφημένη, αφοσιωμένη αλλά και σκληρή τότε η γυναίκα Υδροχόος είναι η κατάλληλη σύντροφος για εσάς.